'Slecht idee: Nieuwe bondscoach Tedesco zorgt meteen voor controverse'

'Slecht idee: Nieuwe bondscoach Tedesco zorgt meteen voor controverse'
Vrijdag 17 maart 2023 - 22:00   I   door Redactie

Iedereen keek vrijdag reikhalzend uit naar de eerste selectie van bondscoach Domenico Tedesco. Maar die viel niet bij iedereen in goede aarde.

Ook niet bij Peter Vandenbempt. De analist heeft bij Sporza begrip voor de woede bij Genk omwille van het ontbreken van sterkhouders Bryan Heynen en Mike Trésor. "Hun onvrede vertrekt vanuit twee aspecten: de eigen spelers die niet zijn opgeroepen én bepaalde jongens die er wel bij zijn."

VDB legt uit: "Zo heeft Charles De Ketelaere het toch moeilijk in Italië - al kan je zijn selectie nog verdedigen door zijn intrinsieke talent. Ook Alexis Saelemaekers gaat bij Milan in en uit de ploeg. Dan is er ook nog Dennis Praet, die geen basisspeler is bij een ploeg die onderaan worstelt in Engeland."

"Waarom kies je dan niet voor Heynen?", vraagt hij zich af. "Kijk, ik vind het een goed idee dat Tedesco maar 20 jongens oproept, in plaats van 35 zoals Martinez. Maar hadden twee extra spelers het verschil gemaakt? De bondscoach zorgt dus meteen voor controverse. Ik weet niet of dat wel een goed idee is."

Poll: Vind je dat Vandenbempt gelijk heeft?

TAGS  I  Rode Duivels  I  België

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024

donderdag 11 april 2024