‘Déze Belgische topclub is het beste uit de wintermercato vol verrassingen gekomen’

‘Déze Belgische topclub is het beste uit de wintermercato vol verrassingen gekomen’
Donderdag 02 februari 2023 - 11:00   I   door Redactie

Deze winter rondden de Belgische topclubs heel wat verrassende transfers af. Wie had er voor deze winter bijvoorbeeld durven voorspellen dat Vanzeir en Onuachu andere oorden zouden opzoeken?

Misschien was dé grootste verrassing van de transfermarkt wel de overstap van Anouar Ait El Hadj van Anderlecht naar KRC Genk. Bij één ploeg bleef het opvallend stil deze winter.

Club Brugge trok namelijk maar twee versterkingen aan, en dat is enkel omdat ze dat zelf zo wilden. Mannaert en co. hebben namelijk vertrouwen in hun kern, al was de verwachting van heel wat fans dat ze toch zouden investeren met de titel in het achterhoofd.

Tom Boudeweel is het eens met de TD. “Club is een aantal spelers kwijt en dat zal eerder helend zijn. Deze kern was de beste van België en dat is nog steeds. In kwaliteit én in kwantiteit!”, aldus de journalist bij Sporza. “Brugge had geen nieuwe injecties nodig, maar moet intern de orde herstellen.”

Titel

De ploeg die zich het meest bedrijvig heeft getoond tijdens de mercato was KRC Genk, de competitieleider. Ze trokken onder meer Sor en Arokodare aan. Toch is het verlies van Onuachu een grote aderlating: “Een gok met het oog op de landstitel? Misschien wel.”

De conclusie van de Sporza-journalist is duidelijk: "Anderlecht en Standard zijn verzwakt uit de mercato gekomen. Alle andere topclubs kunnen in evenwicht de laatste elf competitiewedstrijden aanvangen. Club Brugge heeft dus nog steeds de sterkste kern."

Poll: Welke ploeg heeft op sportief vlak de beste mercato achter de rug?

TAGS  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  Union  I  Antwerp  I  Anderlecht  I  Standard  I  AA Gent

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024