Verontrustende berichten over nieuwe Anderlecht-coach Riemer: "Ik ben verbaasd"

Verontrustende berichten over nieuwe Anderlecht-coach Riemer:
Vrijdag 02 december 2022 - 12:30   I   door Redactie

Anderlecht stelde de onbekende Brian Riemer aan als de nieuwe coach. Hij was aan de slag als T2 bij Premier League-club Brentford.

Jesper Fredberg, de nieuwe technische directeur van Anderlecht, kiest dus voor een landgenoot. Riemer heeft nog geen enkele ervaring als hoofdtrainer, maar dat hield Fredberg dus niet tegen om hem aan te stellen als de nieuwe T1 van paars-wit.

Steve De Ridder (aan de slag bij Deinze) was in het seizoen 2014-2015 actief bij FC Kopenhagen. Riemer was er toen aan de slag als T2. "Hij was toen de assistent van Stale Solbakken”, herinnert De Ridder zich in Het Nieuwsblad. “Dat was een autoritaire coach. Brian was meer de vriendelijke assistent die met iedereen een praatje sloeg en grapjes maakte. Zijn ideeën over voetbal heeft hij nooit echt met ons gedeeld omdat Solbakken dat volledig in handen had."

Geen hoofdtrainer

De Ridder heeft zijn twijfels. "Een jaar of zeven geleden zag ik in hem niet meteen een hoofdcoach. Hij heeft op dat vlak ook geen ervaring. Daarom dat ik verbaasd ben dat hij bij Anderlecht aan de slag gaat, maar ik kan natuurlijk niets zeggen over de evolutie die hij de voorbije jaren bij onder meer Brentford doormaakte.”

Poll: Denk jij dat hij het goed zal doen?

TAGS  I  Anderlecht

zondag 3 maart 2024

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024