Bondscoach Roberto Martinez schept eindelijk duidelijkheid: “Hazard of Trossard?”

Bondscoach Roberto Martinez schept eindelijk duidelijkheid: “Hazard of Trossard?”
Vrijdag 11 november 2022 - 17:00   I   door Redactie

Donderdag maakte Roberto Martinez zijn 26-koppige selectie voor het WK bekend. De Rode Duivels trappen op 23 november hun wereldbeker op gang.

In aanloop naar dat wereldkampioenschap legde Imke Courtois voor Sport/Voetbalmagazine de bondscoach op de rooster. Eén van de felste discussies is zonder twijfel de afweging tussen Eden Hazard en Leandro Trossard.

“Het is mijn verantwoordelijkheid om spelers te selecteren die het beste team vormen”, opent Martinez. “Alleen spelers die in vorm zijn, zullen spelen. Als de zogeheten legendes spelen, dan is dat omdat ze het verdienen!”

Hazard is één van de spelers die momenteel niet in vorm lijkt te zijn. “Als je geen matchen speelt bij je club, is het heel moeilijk om klaar te zijn voor een wereldbeker. Hij zal beoordeeld worden zoals iedere andere speler”, wist Martinez over zijn kapitein mee te delen.

Egypte

Vijf dagen voor aanvang van het WK spelen de Duivels nog tegen Egypte: “Daar zal het antwoord komen”, aldus de bondscoach. “We moeten de spelers elkaar zien concurreren voor hun positie.”

“Ik zeg pas dat Trossard beter is dan Hazard als je ziet dat een speler die zoveel gegeven heeft, je dat niet meer geeft. Dat is momenteel niet het geval”, concludeert Martinez.

Poll: Wie zal er op 18 november tegen Egypte aan de aftrap verschijnen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Real Madrid  I  Brighton

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024