Swingend Union kent moeite met VAR maar zorgt voor onwaarschijnlijke ommekeer

Donderdag 06 oktober 2022 - 22:50   I   door Redactie

Union is voor het tweede jaar op rij aan een sterk seizoen bezig. De vicekampioen probeerde tegen Braga zijn perfecte rapport in Europa te behouden.

Braga-Union 1-2

Union was de betere ploeg in de eerste helft en dat leek al na 9 minuten te renderen, maar Vanzeir zag zijn doelpunt afgekeurd worden wegens handspel. Ook Nieuwkoop zag zijn doelpunt geschrapt worden door de VAR, deze keer wegens (heel nipt) buitenspel.

Braga kon Union in de eerste helft niet in verlegenheid brengen. Maar de vicekampioen wist ook niet te scoren, waardoor we met een brilscore de kleedkamers introkken. De tweede helft begon met een koude douche voor Union. Ruiz maakte er al snel 1-0 van voor Braga.

Iets later wrong Nieuwkoop een dot van een kans de nek om. Union bleef druk zetten en dat rendeerde uiteindelijk toch nog. Gustaf Nilsson scoorde de gelijkmaker in de 87ste minuut. Daar bleef het niet bij voor Union. Diezelfde Nilsson maakte de winnende treffer in de toegevoegde tijd, heel Union in extase.

Doelpuntenmakers:

50’ Ruiz 1-0, 87' Nilsson 1-1, 90+4' Nilsson 1-2