‘Déze Rode Duivel verdient onverwachts de trofee van Sportman van het Jaar’

‘Déze Rode Duivel verdient onverwachts de trofee van Sportman van het Jaar’
Donderdag 06 oktober 2022 - 15:30   I   door Redactie

Ieder jaar wordt er een nieuwe ‘Sportman van het Jaar’ verkozen in België. In 2021 was die eer weggelegd voor Bashir Abdi, maar dit jaar zou het wel eens een voetballer kunnen worden.

Dat is al niet meer gebeurd sinds 2018, toen Eden Hazard de trofee mee naar huis mocht nemen. Maar over welke Duivel gaat het dan juist? “De Champions League van het voetbal is de belangrijkste clubtrofee van de mondiale sport”, aldus Marc Vermeiren bij Het Belang van Limburg.

“Zelden of nooit heeft één speler het resultaat zo bepaald als Thibaut Courtois en zijn negen reddingen in de finale van Real Madrid tegen Liverpool”, klinkt de journalist vol lof, “In de hele Champions League-campagne pakte Courtois uit met 59 reddingen, aanzienlijk meer dan al zijn collega’s.”

Volgens de meesten is er weliswaar een grotere kanshebber op de trofee: Remco Evenepoel. “Wereldtop in een A-sport (Courtois) vs. wereldtop in een C-sport (Evenepoel): in onze eindejaarsafrekening weegt dat verschil zwaar door”, concludeert Vermeiren.

Poll: Wie verdient het volgens jou om Sportman van het Jaar te worden?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Real Madrid  I  v24

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024