'Jean-Marie Pfaff reageert aangeslagen en emotioneel op nieuws overlijden'

'Jean-Marie Pfaff reageert aangeslagen en emotioneel op nieuws overlijden'
Zondag 19 juni 2022 - 20:30   I   door Redactie

In het voetbal is het zoals in het leven: er is een tijd van komen en gaan. Als speler, maar ook als mens. Dat heeft Jean-Marie Pfaff nog eens ondervonden.

Want de 64-voudige Rode Duivel kreeg van Het Laatste Nieuws te horen dat Luksa Poklepovic overleden is, de Joegoslavische doelman die eind jaren zestig gedurende vijf seizoenen lang het doel van SK Beveren verdedigde.

Poklepovic overleed vorige week in Split, hij werd 77. Een echt grote naam bij Beveren was hij niet, maar hij effende volgens de krant wel het pad voor de doorbraak van Jean-Marie Pfaff onder de lat.

Die laatste reageerde nog volgens Het Laatste Nieuws aangeslagen en emotioneel op het overlijden van zijn voorganger: "Luksa was geen concurrent, hij was een mentor en een echte vriend. Eigenlijk heb ik mijn doorbraak grotendeels aan hem te danken."

Zweven

"Nadat ik bij de A-kern kwam, heeft hij hard aan mijn stijl als doelman gewerkt, haalt Pfaff herinneringen op. "Hij was het die mij leerde zweven, wat nadien één van mijn sterke punten werd. Hij was tien jaar ouder dan ik, maar hij gunde het mij dat ik doorbrak en zijn plaats innam."

Poll: Had jij ooit al van Luksa Poklepovic gehoord?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Bayern München  I  SK Beveren

dinsdag 28 maart 2023

maandag 27 maart 2023

zondag 26 maart 2023

zaterdag 25 maart 2023