Bom barst opeens door Club-sterkhouder Mata: "Rekenen niet meer op hem"

Bom barst opeens door Club-sterkhouder Mata:
Zaterdag 23 april 2022 - 11:00   I   door Redactie

Clinton Mata is één van de sterkhouders bij Club Brugge die als eerste op het wedstrijdblad verschijnt. Hij presteert dan ook redelijk constant en bedankt zijn coach op die manier steeds voor het vertrouwen.

Maar in clubverband voetballen is nog iets heel anders dan voor de nationale ploeg. Clinton Mata is geboren in België, maar in 2014 koos hij voor de Angolese nationale ploeg. Ondanks zijn goede prestaties bij blauw-zwart speelde hij voor het laatst in het shirt van Angola in 2016.

Sindsdien zat hij geen enkele keer meer in de selectie. De Portugese krant Record kent de oorzaak: Mata heeft het verprutst bij bondscoach Pedro Gonçalves. Hij daagde verscheidene keren gewoonweg niet op en daar heeft de Portugees genoeg van.

In maart gaf hij nog zijn woord aan de bondscoach voor de interlands tegen Guinee-Bissau en Equatorial Guinea, maar opnieuw was er geen Mata te bespeuren. "Op een bepaald moment beantwoordde hij onze telefoontjes niet meer. We rekenen niet meer op hem", zei Gonçalves bij Record.

Poll: Denk je dat Mata volgend seizoen naar een Europese topcompetitie zal trekken?

TAGS  I  Club Brugge  I  Angola

zaterdag 5 oktober 2024

vrijdag 4 oktober 2024

donderdag 3 oktober 2024

woensdag 2 oktober 2024