Na 17 jaar miserie: Club Brugge krijgt plots erg goed nieuws te horen over stadiondossier

Na 17 jaar miserie: Club Brugge krijgt plots erg goed nieuws te horen over stadiondossier
Zaterdag 05 oktober 2024 - 19:00   I   door Redactie

Club Brugge blijft maar wachten om het nieuwe stadion te kunnen bouwen. Mogelijk is er nu toch echter goed nieuws voor blauw-zwart.

Club Brugge krijgt immers onverwachte steun voor het nieuwe stadionproject. Bijna 200 buren trekken namelijk naar de Raad van State om voor het nieuwe stadion te pleiten.

“Enkele tegenstanders houden het project tegen, maar de meeste buren zijn de plannen wel genegen”, benadrukken initiatiefnemers Joke Vandaele en Nick De Grande in Het Nieuwsblad. “Want ook wij willen gehoord worden.”

Meerwaarde

Vorig jaar werd de eerste vergunning al gecontesteerd door enkele buren. Ook in juni van dit jaar gingen ze bij de toekenning van de nieuwe vergunning in beroep. Zo blijft het hele stadiondossier maar aanslepen.

Club Brugge probeert al 17 jaar een nieuw stadion te bouwen. Het slaagt er echter maar niet in om het dossier er door te krijgen. Deze wending is in elk geval een opsteker.

“Door de berichtgeving leeft bij velen het idee dat de buurt tegen de plannen van Club Brugge is. Maar niets is minder waar. Omdat het plan een meerwaarde betekent voor de buurt. Zo wordt de groene parking op dagen dat er niet wordt gevoetbald, opengesteld als buurtpark”, klinkt het.

Poll: Heb jij goeie hoop dat het stadion er alsnog komt?

TAGS  I  Club Brugge

zaterdag 5 oktober 2024

vrijdag 4 oktober 2024

donderdag 3 oktober 2024

woensdag 2 oktober 2024