Gareth Bale en Wales zetten tegen Zwitserland scheve situatie terug recht

Gareth Bale en Wales zetten tegen Zwitserland scheve situatie terug recht
Zaterdag 12 juni 2021 - 16:55   I   door Redactie

Nadat Italië vrijdagavond de vloer aanveegde met Turkije (0-3), hielden Wales en Zwitserland elkaar in die andere match in groep A in evenwicht. Zo gaan de Italianen meteen alleen aan de leiding.

Wales-Zwitserland 1-1

Viel er in de openingwedstrijd met vooral dank aan Italië behoorlijk wat te beleven, dan was het zaterdagmiddag een heel stuk minder. De Zwitsers hielden de match behoorlijk onder controle, maar de amusementswaarde was quasi nihil.

Mogelijk speelde de hitte in Baku beide ploegen wel wat parten, want de Azerbeidjaanse thermometer gaf meer dan 30 graden aan. Kort na rust kwam de Zwitsers dan toch verdiend op voorsprong via Embolo. 

Maar in die tweede helft maakte Wales, dat echt niet uit de verf kwam, onverwachts toch gelijk. De boomlange Kieffer Moore kopte de 1-1 binnen, terwijl het er eerder naar uitzag dat Zwitserland de 0-2 zou maken. 

Gavranovic

Ondanks een goede invalbeurt van Gavranovic die ondermeer de 1-2 voor buitenspel zag afgekeurd worden, bleef het uiteindelijk een gelijkspel. Vooral Zwitserland zag zich daarmee niet beloond. Italië was de lachende derde.

Stand groep A

1. Italië 3

2. Zwitserland 1

3. Wales 1

4. Turkije 0

TAGS  I  Turkije  I  Italië  I  Wales  I  Zwitserland  I  Voetbal

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024