Kylian Mbappé gaat over de schreef bij Frankrijk: "Het wordt beschamend"

Kylian Mbappé gaat over de schreef bij Frankrijk:
Vrijdag 11 juni 2021 - 16:30   I   door Redactie

Kylian Mbappé wordt - hoe kan het ook anders - getipt als Speler van het Toernooi op EURO 2020. De ster van Paris Saint-Germain maakte zich in aanloop naar de start van het EK echter niet bepaald populair bij zijn eigen natie.

Vooral het gedrag van Mbappé gaat dezer dagen over de tongen. De Fransen wonnen hun laatste oefenwedstrijd voor het EK met 3-0 van Bulgarije. Je zou verwachten dat iedere international goedgeluimd is, maar niets is minder waar. Mbappé loopt bijvoorbeeld op de toppen van zijn tenen.

Toen de spits van PSG dinsdag enkele minuten voor tijd werd gewisseld, uitte hij zijn onvrede aan het adres van bondscoach Didier Deschamps. Nadien was er ook nog de rel met Olivier Giroud. Het duidt op het feit dat er barstjes tevoorschijn komen in het pantser van de wereldkampioen.

Beschamend

Johan Micoud, voormalig international van Frankrijk, roept Mbappé tot de orde. “Het begint beschamend te worden” aldus Micoud in zijn analyse van de wedstrijd van dinsdag. “Je hebt twee oefenwedstrijden gespeeld en die gingen allebei goed, maar Kylian verlaat het veld alsof je zojuist met 4-0 verloren hebt.”

Volgens Micoud moet Mbappé beseffen en accepteren dat het bij de nationale ploeg niet enkel en alleen om hem draait. De aanvaller zal daar misschien toch lichtjes anders over denken… Frankrijk begint dinsdag aan het EK en neemt het meteen op tegen Duitsland.

TAGS  I  Frankrijk  I  Duitsland  I  PSG  I  Bulgarije

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024