'Belgische topclub wil stunten met komst van Aleksandar Mitrovic'

'Belgische topclub wil stunten met komst van Aleksandar Mitrovic'
Dinsdag 11 mei 2021 - 17:00   I   door Redactie

Tussen 2013 en 2015 maakte hij het mooie weer bij RSC Anderlecht, maar tegenwoordig zit de carrière van Aleksandar Mitrovic (26) opnieuw serieus in het slop. Na een frustrerend jaar in de Premier League zou de Serviër nu kunnen terugkeren naar de Jupiler Pro League.

Vorig seizoen was Mitrovic nog één van de grote smaakmakers bij Fulham. Met 26 doelpunten in 41 wedstrijden had de Serviër een ruim aandeel in de promotie van The Cottagers. In de Premier League liep het echter - niet voor het eerst - mis voor Mitrovic.

Flopseizoen

De gewezen goalgetter van Anderlecht trapte nauwelijks een deuk in een pakje boter en schipperde tussen basis en bank. In totaal begon Mitrovic 13 keer aan een match en fungeerde hij 14 keer als invaller. Zijn doelpuntenproductie lag van eind september tot begin april stil en dat resulteerde in 3 schamele competitiegoals.

Hoewel hij goede herinneringen overhoudt aan The Championship, heeft Mitrovic geen zin in een terugkeer naar het tweede niveau. Hij zou Fulham willen verlaten. Enkele ploegen houden de situatie van de spits in de gaten. Onder hen ook KRC Genk, zo valt te horen in makelaarskringen.

(Lees verder onder de afbeelding)

Opvolger van Onuachu?

In de Luminus Arena zouden ze Mitrovic maar wat graag overnemen van Fulham. Genk heeft een zomers vertrek van Paul Onuachu (26) ingecalculeerd en is daarom ook al op zoek naar een vervanger. De 26-jarige Mitrovic staat - zeker na de degradatie van Fulham - bovenaan op het verlanglijstje van Dimitri De Condé.

Het is overigens niet voor het eerst dat de naam van Mitrovic valt in de Genkse wandelgangen. Ook in januari, toen Olympique Lyon plots érg concreet leek te worden voor Onuachu, dacht Genk al aan de Serviër. Aangezien Onuachu toen besliste om het seizoen uit te doen in België, haakte Genk af voor Mitrovic.

18 miljoen?

Rest nog de financiële kant van het dossier. De huidige marktwaarde van Mitrovic bedraagt op dit moment 18 miljoen euro. Op het eerste zicht geen spek voor de bek van een Belgische topclub, maar diverse Britse bronnen melden dat Mitrovic voor een lagere transfersom zou kunnen vertrekken bij Fulham.

Poll: Zou Mitrovic een waardige vervanger zijn voor Onuachu?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Fulham

maandag 26 februari 2024

zondag 25 februari 2024

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024