'AA Gent wil verrassend Nicolas Lombaerts terughalen'

'AA Gent wil verrassend Nicolas Lombaerts terughalen'
Zaterdag 20 maart 2021 - 07:00   I   door Redactie

Het dramatische seizoen dat AA Gent doormaakt, maakt dat de club enkele (ingrijpende) wijzigingen wil doorvoeren. Op alle niveau's, met de bedoeling om op termijn weer bij de top aan te sluiten.

En dat betreft dus niet alleen de eerste ploeg. In Gent is het besef doorgedrongen dat ook de jeugdwerking aan een upgrade toe is. Het is immers al een aantal jaren dat er geen eigen jeugd meer doorgroeit naar het eerste elftal. En om dat te bereiken moet ook de omkadering geprofessionaliseerd worden.

Het Nieuwsblad weet dat AA Gent gesprekken voert met Nicolas Lombaerts om hem in te schakelen als jeugdcoach. Voor welke leeftijdscategorie, dat wordt nog besproken. Lombaerts, die zaterdag zijn 36ste verjaardag viert, stopte vorig jaar met voetballen bij KV Oostende.

De gewezen Rode Duivel volgt ondertussen samen met andere (ex-) internationals de cursus voor een UEFA A- en B-diploma. "Zijn stage stond al gepland bij AA Gent, de club waar de Brugse verdediger doorbrak, maar die is uitgesteld naar volgend seizoen", weet de krant. Lombaerts verruilde in 2007 AA Gent voor Zenit Sint-Petersburg, waar hij een carrière van tien jaar maakte.

Poll: Is het inschakelen van ex-spelers een meerwaarde voor de jeugdwerking?

TAGS  I  AA Gent  I  KV Oostende  I  Zenit Sint-Petersburg

maandag 26 februari 2024

zondag 25 februari 2024

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024