Clement duwt 2 spelers naar de exit: "Voor hen is het voorbij bij Club Brugge"

Clement duwt 2 spelers naar de exit:
Donderdag 03 december 2020 - 13:00   I   door Redactie

Club Brugge tankte vertrouwen met een ruime zege tegen Zenit Sint-Petersburg. Het viel analist Gert Verheyen tijdens de match ook op dat Club dezer dagen nood heeft aan zijn sterkst mogelijke elftal en dat enkele bankzitters daarvoor tekortkomen.

"Als je telkens teruggrijpt naar spelers die minder zijn, dan riskeer je mindere prestaties en roep je weer een negatieve sfeer over jezelf af", analyseert Verheyen in Het Nieuwsblad. Volgens hem moet Clement voor een typeploeg kiezen en de mindere spelers gewoon aan de kant schuiven.

"Daarom wordt het ook stilaan tijd om Krmencik en Okereke te klasseren", benadrukt Verheyen. "Deze ploeg heeft er nood aan te groeien. Aan een reeks van zeges. De beste optie diep in de spits is Charles De Ketelaere. Omdat hij op individuele basis de beste is van iedereen die daar al speelde. En omdat hij de ploeg beter doet voetballen, met zijn balvastheid en zijn vermogen om te combineren."

"Dat lijkt toch voorbij"

"De verstandhouding met de anderen rond hem is beter. De Ketelaere spreekt dezelfde voetbaltaal als Vanaken en Vormer: hij kan hen makkelijker duidelijk maken wat hij van plan is. Chemie heet dat. Misschien kan je hem nu niet ineens alle matchen laten spelen. Daarom kan je hem eventueel eens wisselen voor Badji. In het sterkste elftal hoort hij thuis. Krmencik of Okereke, dat lijkt toch voorbij", besluit Verheyen.

Poll: Vind jij dat Krmencik en Okereke nog een toekomst hebben bij Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  Zenit

maandag 4 maart 2024

zondag 3 maart 2024

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024