Opmerkelijk: Clement zet De Ketelaere wellicht uit de ploeg bij Club Brugge

Opmerkelijk: Clement zet De Ketelaere wellicht uit de ploeg bij Club Brugge
Donderdag 03 december 2020 - 10:00   I   door Redactie

Charles De Ketelaere maakte woensdagavond wederom indruk bij Club Brugge. Het 19-jarige jeugdproduct van blauw-zwart zette zijn ploeg tegen Zenit op weg naar een 3-0-zege. Het gaat hard voor De Ketelaere, maar coach Philippe Clement gaat nu wellicht op de rem staan.

Ondanks de beresterke prestaties van De Ketelaere, blijft Clement voorzichtig. Voor de camera van Proximus Sports benadrukte de Club-coach al dat hij zijn paradepaardje niet wil opbranden. “Het is mijn taak om hem ook de nodige rust te gunnen”, aldus Clement.

Iets wat Clement op de webstek van Club Brugge nog eens bevestigt. “Charles heeft sowieso al een heel belangrijke rol gespeeld in onze Champions League-campagne. In Zenit was hij belangrijk als tweede spits, in Dortmund deed hij het uitstekend als linksback en vandaag als diepe spits. Hij was al vaak bepalend, maar het komt erop aan van te blijven werken.”

"Grote verantwoordelijkheid voor mij"

“Zo’n speler wil je altijd laten spelen, maar het is ook kwestie van hem op tijd ook rust te gunnen. Dat is een grote verantwoordelijkheid voor mij. Er komen wel vaker grote talenten aan de oppervlakte, maar daarna geraken die soms opgebrand. Het leuke met Charles is dat het een goede samenwerking is, met een intelligente jongen die ook alles begrijpt”, besluit Clement.

Poll: Vind jij dat De Ketelaere rustig moet worden gebracht?

TAGS  I  Club Brugge  I  Zenit

maandag 26 februari 2024

zondag 25 februari 2024

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024