Dit zegt internationale pers na straffe zege van Club Brugge in Champions League

Dit zegt internationale pers na straffe zege van Club Brugge in Champions League
Donderdag 03 december 2020 - 09:00   I   door Redactie

Club Brugge verzekerde zich woensdagavond van een Europese lente. Meer zelfs: blauw-zwart speelt volgende week tegen Lazio nog een rechtstreeks duel om de tweede plaats en een plek in de volgende ronde van de Champions League. Wat zegt de internationale pers over de zege van Club?

France Football: “Club Brugge schenkt zichzelf een finale tegen Lazio”

Club Brugge won van Zenit en nadert in zijn groep zo tot op twee punten van Lazio. Aanstaande dinsdag speelt Club Brugge dus een finale in Rome. De Ketelaere opende de score en Vanaken zette een strafschop om er 2-0 van te maken. Lang maakte het feestje compleet door op het einde nog voor de 3-0 te zorgen. Als Club niet wint in Lazio, kan het hoe dan ook nog aan de slag in de Europa League.”

Voetbal International: “Club Brugge was heer en meester”

Bij het Nederlandse Voetbal International heeft men uiteraard aandacht voor de scorende Noa Lang. “Club Brugge blijft, mede dankzij een treffer van Lang, in de race voor een vervolg in de Champions League. De Belgen wonnen overtuigend van Zenit Sint-Petersburg en hopen volgende week Lazio nog te kunnen passeren op de ranglijst.”

“Na de 2-0 van Vanaken, een strafschop, was de wedstrijd gespeeld. Zenit leek niet het geloof te hebben dat een comeback er nog in zat en Club was op het eigen veld heer en meester. Dat werd ook beloond met een volgend doelpunt, gemaakt door Lang”, besluit VI.

Marca: “Club Brugge verdient het om te blijven dromen”

Het Spaanse Marca heeft veel lof voor Club Brugge. “Club Brugge verdient het om te blijven dromen”, klinkt het meteen mooi in de titel. “De mannen van Philippe Clement speelden de eerste twintig minuten niet goed, maar groeiden nadien in de match. Dennis en Vormer lieten zich zien en uiteindelijk scoorde De Ketelaere. Hij zette de aanval op en kon na een afvallende bal ook zelf nog scoren.”

Zenit liet de armen zakken en Club Brugge nam initiatief”, gaat Marca verder. “Vanaken en Lang, de beste man bij Club Brugge, zetten de Zenit-doelman aan het werk. Zenit probeerde het wel na rust, maar kreeg een te grote klap toen Vanaken een strafschop benutte en het 2-0 werd. Lang maakte er na een uitstekende controle in de zestien nog 3-0 van.”

Gazzetta dello Sport: “De Ketelaere breekt match open”

“De Ketelaere, die al schitterde in de heenwedstrijd, brak de thuiswedstrijd tegen Zenit open. Met een precies met zijn linker liet De Ketelaere de bezoekende doelman Kerzhakov geen schijn van een kans. Via Vanaken en Lang behaalde Club Brugge zelfs een 3-0-zege.”

Poll: Denk jij dat Club Brugge gaat overwinteren in de Champions League?

TAGS  I  Club Brugge  I  Zenit

maandag 26 februari 2024

zondag 25 februari 2024

zaterdag 24 februari 2024

vrijdag 23 februari 2024

donderdag 22 februari 2024