Club Brugge heeft goud in handen: 'Potentiële opvolger van Carles Puyol'

Club Brugge heeft goud in handen: 'Potentiële opvolger van Carles Puyol'
Woensdag 30 oktober 2019 - 12:30   I   door Redactie

Philippe Clement beschikt bij Club Brugge over een hele sterke kern. Volgens sommigen is dit zelfs het sterkste Club Brugge in járen. En dan spelen nog niet eens alle grote namen.

Aan het einde van de zomermercato pakte Club Brugge nog uit de met de komst van Eder Balanta. De Colombiaan kwam over van FC Basel en gold als alternatief voor Victor Wanyama. Door blessures kon Balanta zich nog niet doorzetten in Brugge, maar daar lijkt verandering in te komen.

De kans is groot dat Balanta, die tegen Standard al erg sterk inviel, tegen Zulte Waregem een basisplaats krijgt op het middenveld. Aan talent ontbreekt het Balanta alleszins niet. In het verleden werd hij nog vergeleken met niemand minder dan... Carles Puyol.

50 miljoen

"Als tiener gold Balanta als een groot talent centraal in de verdediging en de Argentijnse legende Daniel Passarella kleefde bij het Argentijnse River Plate een transfersom van 50 miljoen dollar op zijn hoofd. Het was dan wel een boutade, zijn naam was niettemin gemaakt", schrijft Het Nieuwsblad.

"In het geruchtencircuit werd Balanta genoemd als poten­tiële opvolger van Carles Puyol bij Barcelona en de Colombiaanse bondscoach Pekerman nam hem mee naar het WK in Brazilië", voegt de krant er tot slot nog aan toe.

Poll: Denk jij dat Balanta een onbetwiste basisspeler gaat worden bij Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I  Barcelona  I  FC Basel  I  voetbal

vrijdag 12 april 2024

donderdag 11 april 2024

woensdag 10 april 2024

dinsdag 9 april 2024

maandag 8 april 2024