Degryse: "Hij was met voorsprong de beste Anderlecht-speler"

Degryse:
Vrijdag 05 oktober 2018 - 09:29   I  

RSC Anderlecht ging donderdagavond pijnlijk met 0-2 onderuit tegen Dinamo Zagreb. Het had erger kunnen zijn, maar één voorkwam een nieuwe blamage zoals tegen Union: Thomas Didillion.

"Met voorsprong de beste Anderlecht-speler op het veld: Thomas Didillon - hij was zowat de enige op niveau, wat tegelijk ook triest is", merkt Marc Degryse op in Het Laatste Nieuws. "Het begon al in de derde minuut, toen hij met een goeie redding een vroege achterstand voorkwam. En na de strafschop hield hij zijn ploeg lang in de match, met een paar geweldige saves."

"Er stáát ook iemand in doel, hij heeft veel uitstraling, met dat voordeel dat Didillon geen nadelen ondervindt van het gebrek aan cohesie in de ploeg", vervolgt Degryse. "Hij bewaarde ook de rust om met strakke uittrappen en prima gemikte inworpen het spel op gang te brengen - op die ene keer na, toen hij in de voeten van een Kroaat mikte, daar kwam hij goed weg."

"Een rommeltje"

Didillon heeft één groot probleem, en dat is de spelers rondom hem het laten afweten. "Helaas was er bij de tien anderen niemand in staat om dezelfde impact op het resultaat te hebben als Didillon. Ach, het was eigenlijk sowieso een rommeltje... Dit Anderlecht is zwaar ziek, zelfs Didillon kon dat niet camoufleren."

TAGS  I  Anderlecht  I  Dinamo Zagreb

zaterdag 2 december 2023

vrijdag 1 december 2023

donderdag 30 november 2023

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023