Gooit Vanhaezebrouck de handdoek? "Ik heb al alles geprobeerd"

Gooit Vanhaezebrouck de handdoek?
Donderdag 04 oktober 2018 - 22:16   I  

Anderlecht weet niet meer wat winnen is. Meer zelfs: Anderlecht weet niet meer wat scoren is. Donderdagavond volde er een 0-2-nederlaag tegen Dinamo Zagreb. Na afloop van de partij zocht Hein Vanhaezebrouck naar redenen voor het nieuwe verlies.

"Als je het zelf weggeeft, wordt het heel moeilijk tegen zo'n georganiseerde ploeg", stak Vanhaezebrouck van wal bij Sporza. "Die eerste goal en die tweede gele kaart voor Vranjes dat zijn twee cadeautjes. We geven het ze in een geschenkverpakking. Dan weet je dat het moeilijk wordt."

(Lees verder onder de foto)

"Er moet een klik komen"

Toch was de coach van paars-wit tevreden over de inzet van zijn ploeg. "Met tien hebben we ook nog veel inzet getoond, maar ons gevaar kwam vooral van afstandsschoten. En die zijn dan ook niet echt geweldig. Dat is te weinig."

"Santini kreeg in het begin van de match ook een goeie kans. 9 op de 10 keer trapt hij die binnen, nu niet. Zelfs als hij die verdediger niet raakt, gaat die bal naast denk ik. Dat speelt zeker in het hoofd bij een spits. Er moet een klik komen, desnoods met een toevalstreffer", aldus Vanhaezebrouck.

"Ik heb al alles geprobeerd"

"We scoren niet, maar ik heb al alles geprobeerd wat we hebben", lijkt Vanhaezebrouck het ondertussen ook zelf niet meer te weten. "Ik heb geen andere spelers meer. Wat zijn de opties? De jongens op de bank zijn middenvelders. Andere spitsen heb ik niet. Het is voortdoen met de jongens die we nu hebben."

Als Vanhaezebrouck effectief oordeelt dat hij al alles heeft geprobeerd en dat niet werkt, is het niet uitgesloten dat hij straks de handdoek gooit. Ook bij AA Gent, waar hij voelde dat het op was, besliste hij om op te stappen. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

TAGS  I  Anderlecht  I  Dinamo Zagreb

maandag 4 maart 2024

zondag 3 maart 2024

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024