Pochettino over ontbreken Alderweireld: "Ik begrijp het niet. Geen respect"

Pochettino over ontbreken Alderweireld:
Woensdag 19 september 2018 - 12:43   I  

Toby Alderweireld (29) zal dinsdagavond niet in actie komen in de Champions League. Tottenham-trainer Mauricio Pochettino nam de Rode Duivel niet mee naar Milaan voor het groepsduel tegen Internazionale.

“Het is een technische beslissing”, vertelde Pochettino op een persconferentie in Milaan. “Wat dat betekent? Dat het geen tactische beslissing is. Tactiek, dat gebeurt op het veld. Misschien kan je het een tactische beslissing buiten het veld noemen.”

Het is goed mogelijk dat Alderweireld wat extra rust krijgt van zijn trainer. Sinds de geboorte van zijn dochtertje heeft Alderweireld nog niet veel tijd met zijn gezin kunnen doorbrengen. Naast Alderweireld, is ook Kieran Trippier overigens in Londen gebleven.

Update 19/9 - 12:43

Na afloop van de met 2-1 verloren poulematch tegen Inter kwam Pochettino nog eens terug op de niet-selectie van Alderweireld. Toen de Argentijnse trainer een vraag over onze landgenoot kreeg, ging hij helemaal uit zijn dak. “Je toont een gebrek aan respect aan de spelers die vanavond hebben laten zien dat zij beter waren dan hun tegenstanders”, snauwde de Argentijn volgens Het Nieuwsblad.

“Wat een gemakkelijke vraag, zeg. Het is wel heel makkelijk om te beginnen over spelers die er niet bij waren. “Ik denk dat we het maar gewoon over de wedstrijd moeten gaan hebben, want jij dwingt me nu om iets te zeggen wat niet goed is. Waarom toon je geen respect voor de spelers die op het veld stonden?”

"Alsof die andere spelers shit zijn"

De uithaal van Pochettino was nog niet ten einde. “We hebben 25 spelers en jullie doen soms alsof we maar elf spelers hebben die kunnen voetballen. Alsof die andere spelers shit zijn. Ik ben daar zeer teleurgesteld over. Ik respecteer jullie én mijn spelers. Jullie zijn aardige mensen, dus ik begrijp dit soort vragen niet. Waarom? Het is zo pijnlijk als jullie beginnen over spelers die er niet bij waren. Daarmee vernietig je de spelers die op het veld stonden en alles hebben gegeven. Ik vind het echt oneerlijk."

TAGS  I  Tottenham  I  Internazionale

zaterdag 15 juni 2024

vrijdag 14 juni 2024

donderdag 13 juni 2024

woensdag 12 juni 2024

dinsdag 11 juni 2024