KRC Genk staat op het punt om 5 miljoen euro op te strijken

KRC Genk staat op het punt om 5 miljoen euro op te strijken
Dinsdag 21 augustus 2018 - 12:42   I  

Er breekt een belangrijke periode aan voor KRC Genk. De Limburgse formatie is uitstekend aan het nieuwe seizoen gestart, maar nu moeten Philippe Clement en zijn troepen zich ook zien te plaatsten voor de groepsfase van de Europa League.

Het zijn dan wel niet de vetpotten van de Champions League, waar alleen in de groepsfase al meer dan 15 miljoen euro te verdienen valt, maar toch is de Europa League ontzettend belangrijk voor Genk.

Bijna 10 miljoen

De laatste jaren valt er ook in de tweede grootste Europese competitie van de UEFA steeds meer geld te verdienen, en dat beseffen ze in de Luminus Arena maar al te goed. Twee jaar geleden verdiende Genk bijna 10 miljoen euro aan zijn succesvolle campagne in de Europa League.

Een kunstje dat ze in Limburg maar wat graag willen herhalen. En daarom moet het Deense Brondby in de laatste voorronde dan ook voor de bijl. Het Nieuwsblad becijferde dat Genk meteen wel kan varen. Als de huidige nummer twee uit de Jupiler Pro League de poules haalt, komt er al 5 miljoen euro in het laatje. Meer dan een leuk extraatje.

Poll: Gaat Genk de poules van de Europa League halen?

TAGS  I  RC Genk  I  Brondby

donderdag 29 februari 2024

woensdag 28 februari 2024

dinsdag 27 februari 2024

maandag 26 februari 2024

zondag 25 februari 2024