"Neymar is een komediant. Een schande voor het voetbal"

Maandag 02 juli 2018 - 20:00   I  

Brazilië plaatste zich maandag voor de kwartfinales op het WK in Rusland. Vedette Neymar had een groot aandeel in de 2-0-overwinning tegen Mexico, maar maakte zich niet bepaald populair. In de slotfase bleef de aanvaller meermaals liggen en zijn acties schoten in het verkeerde keelgat bij de bondscoach van de tegenpartij.

Juan Carlos Osorio maakte Neymar na afloop van de wedstrijd met de grond gelijk. Vooral het feit dat Neymar veel misbaar maakte nadat Layun op zijn voet ging staan, begreep Osorio niet. “Door één speler hebben we weer veel tijd verloren. Neymar is gewoon een schande voor het voetbal. Daardoor zijn we uit ons ritme gekomen", klonk het.

"Het was een slecht stukje toneel voor de ogen van de hele wereld, een slecht voorbeeld voor onze kinderen. Door zijn opvoering werd het spel liefst vier minuten onderbroken. Zoiets zou niet mogen kunnen. De arbitrage legt al te vaak de wedstrijd stil voor zo’n komedianten", voegde Osorio er nog aan toe.

"Getoond wat we in onze mars hebben"

Over de prestatie van zijn eigen team was de Mexicaanse bondscoach tevreden. "We hebben tegen een team als Brazilië getoond wat we in onze mars hebben, maar we zijn nog te weinig accuraat. Om nog vooruitgang te boeken, moeten onze jongens bij de grote clubs in Europa gaan spelen.”

Poll: Ben jij het eens met Osorio?

TAGS  I  Neymar  I  Brazilië  I  Mexico

donderdag 20 juni 2024

woensdag 19 juni 2024

dinsdag 18 juni 2024

maandag 17 juni 2024