Martinez valt compleet uit de lucht bij vraag over ontevreden Mignolet

Martinez valt compleet uit de lucht bij vraag over ontevreden Mignolet
Vrijdag 29 juni 2018 - 19:00   I  

Simon Mignolet uitte na afloop van de wedstrijd tussen België en Engeland zijn ongenoegen over het feit dat hij geen basisplaats kreeg. De doelman van Liverpool moest met lede ogen toekijken hoe Roberto Martinez maar liefst negen wissels doorvoerde, maar in doel voor nummer één Thibaut Courtois koos.

“Natuurlijk is het spijtig dat ik op de bank moest blijven terwijl de ploeg toch helemaal door mekaar werd geschud. Dat is zuur en mentaal moeilijk”, vertelde Mignolet aan Het Nieuwsblad. “Ik heb het er eerst met Erwin Lemmens (keeperstrainer, nvdr) over gehad, daarna is de bondscoach ook naar me toe gekomen.”

“De inhoud van dat gesprek blijft tussen ons. Natuurlijk waardeer ik het wel dat hij me opzocht. Maar misschien is dat in mijn nadeel, omdat ze weten dat ik veel kan verdragen. Misschien denken ze dat ik alles kan verdragen, maar ooit komt daar een einde aan.”

“Mijn deur staat altijd open voor Mignolet

De uitlatingen van Mignolet lieten niemand in België onberoerd, maar toch was Roberto Martinez niet op de hoogte van de ontevredenheid bij zijn reservedoelman. "Welke uitspraken heeft Mignolet gedaan?", viel de Spanjaard op de persconferentie van vrijdagnamiddag uit de lucht.

Nadat perschef Stefan Van Loock aan de bondscoach uitlegde dat Mignolet teleurgesteld was over het feit dat hij geen basisplaats kreeg tegen Engeland, reageerde Martinez kort en bondig op de kwestie: "Simon is altijd op en top prof. Mijn deur staat altijd open voor hem."

“Belangrijk om Courtois tegen Engeland te laten spelen”

Martinez legde eerder tijdens de persconferentie al uit waarom Thibaut Courtois ook tegen Engeland onder de lat stond. "Op een WK is er geen sprake van fysieke vermoeidheid voor een keeper. Thibaut was goed aan het WK begonnen. En een keeper kan voordeel halen uit het matchritme.”

“En voor Courtois was het ook belangrijk om tegen Engeland - met zijn sterke stilstaande fases - te spelen om daarop matchritme op te doen”, benadrukte de bondscoach. “Simon toonde in het verleden al dat hij altijd klaar is als we op hem rekenen.”

Poll: Begrijp jij de teleurstelling bij Mignolet?

TAGS  I  Mignolet  I  Courtois  I  Rode Duivels  I  Martinez

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024