“Heel België komt in opstand als Martinez hem uit de ploeg laat”

“Heel België komt in opstand als Martinez hem uit de ploeg laat”
Vrijdag 29 juni 2018 - 18:11   I  

De Rode Duivels plaatsten zich zonder problemen voor de achtste finales op het wereldkampioenschap in Rusland, maar nu begint het echte werk. Als Roberto Martinez en zijn spelers de finale willen halen, moeten ze nog enkele grote landen uitschakelen. Gaat dat lukken?

Volgens de Nederlandse analist Johan Derksen zijn de Rode Duivels tot heel wat in staat, op voorwaarde dat Martinez één van zijn sterspelers naast de ploeg zet. Volgens Derksen kan je immers niet met Eden Hazard en Kevin De Bruyne samen aan een wedstrijd beginnen.

“Eén iets durft Martinez niet. Als hij zijn elftal op zijn sterkst wil, moet hij kiezen tussen zijn twee vedetten: Hazard en De Bruyne. Hij moet één van de twee naast de ploeg zetten, maar dat durft Martinez niet. Dan komt heel België in opstand”, zegt Derksen bij Voetbal Inside.

Nainggolan opgeofferd

Johan Boskamp is van mening dat De Bruyne hoger op het veld moet spelen, maar begrijpt wel hoe Martinez redeneert. “Kev speelt op een positie die Radja Nainggolan ook kon invullen. Maar Martinez heeft Nainggolan opgeofferd zodat De Bruyne centraal op het middenveld zou kunnen spelen. Dat idee krijg ik steeds meer.”

 

“Het valt wel op dat De Bruyne van veel te ver moet komen. Als hij bij Manchester City speelt, legt hij de balletjes neer in de zestien. Nu is dat minder, want hij speelt veel lager”, besluit Boskamp.

Poll: Zou jij De Bruyne uit de ploeg laten?

TAGS  I  De Bruyne  I  Derksen  I  Boskamp  I  Rode Duivels  I  Nainggolan  I  Hazard

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024