Kleine Shaqiri plots grote man na winnende treffer tegen Servië

Kleine Shaqiri plots grote man na winnende treffer tegen Servië
Vrijdag 22 juni 2018 - 21:44   I  

Zwitserland en Servië konden vanavond een gouden zaak doen voor de volgende ronde. Vooral de Serviërs konden maar best winnen, want zij spelen volgende week nog tegen de Brazilianen. En dat was ook te merken.

Servië begon namelijk verschroeiend aan de partij en al na vijf minuten kon Aleksandar Mitrovic de score openen. De ex-spits van Anderlecht voelde zich goed en had plots erg veel zelfvertrouwen. Servië bleef ook de gevaarlijkste ploeg, al lieten ook de Zwitsers zien dat ze een erg goede ploeg hebben. Toch gingen we rusten met 1-0.

Na de rust nam Zwitserland de wedstrijd over, maar die brak pas echt open toen Granit Xhaka serieus uithaalde van buiten de zestien. Doelman Vladimir Stojkovic stond erbij en keek ernaar. Het startschot van een heerlijke pot voetbal, want plots vielen de kansen langs beide kanten.

Zowel Servië als Zwitserland kregen nog kansen op de winnende treffer, maar net voor het einde was het Zwitserland dat de zege kon binnenhalen. Xherdan Shaqiri kon plots vanop zijn eigen helft vertrekken, maar de kracht die de kleine Zwitser nog in de benen had was indrukwekkend. Hij liep tot in de zestien van Servië en werkte het koeltjes af. De kleine Zwitser werd plots de grote man en op die manier nemen de Zwitsers ook een serieuze optie op de volgende ronde. Ze kunnen het volgende week zelf afmaken tegen Costa Rica, Dat is uitgeteld. Servië mag het dan weer proberen tegen Brazilië te forceren. Bijzonder spannend slot dus in groep E.

Poll: Wie haalt de volgende ronde?

TAGS  I  Servië  I  Zwitserland  I  WK

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024