Koeman maakt Vormer héél blij met deze uitspraken

Koeman maakt Vormer héél blij met deze uitspraken
Zondag 20 mei 2018 - 17:15   I  

Ronald Koeman nam Ruud Vormer in zijn definitieve selectie voor de aankomende interlandbreak. Op zijn dertigste krijgt de aanvoerder van Club Brugge de waardering in Nederland waar hij al zowat zijn hele carrière naar snakt. En dat Koeman absoluut wat ziet in Vormer, is ondertussen wel duidelijk.

"Ik ken Ruud vanuit mijn periode bij Feyenoord en ben hem altijd blijven volgen, dat doe je als trainer vaak als je spelers onder je hoede hebt gehad", steekt Koeman bij Voetbal International van wal. "Hij heeft een zeer goede ontwikkeling doorgemaakt bij zijn club, ik heb hem ook live aan het werk gezien. Dit is hét moment om hem op te roepen en het past in mijn plaatje dat ik meerdere spelers wil zien."

Vormer liet zich onlangs ontvallen dat hij niet echt meer zat te wachten op een uitnodiging van de Nederlandse Voetbalbond, maar nu hij ging hij toch in op de uitnodiging van Komean. "Ik wist niet dat Ruud dat heeft gezegd. Bij de vorige interlands haakte hij af door een blessure, maar ik merkte toen al dat hij heel graag opgeroepen zou willen worden", aldus Koeman.

"Vormer wordt echt op zijn kwaliteiten gebruikt bij Club Brugge"

"Ik heb aangetoond dat het verleden niet telt, want hij speelde bij Feyenoord onder mij niet. Dat is het leuke aan de voetballerij, want je komt elkaar vaak toch weer tegen", gaat Koeman verder. "Die samenwerking tussen ons was toen al goed en dat blijkt ook wel uit zijn reactie. Ik vind dat hij het echt verdiend heeft om erbij te zitten. Vormer was destijds bij Feyenoord meer controleur dan dat hij nu is, hij heeft meer een vrije rol op het middenveld. Hij wordt nu echt op zijn kwaliteiten gebruikt bij Club Brugge en heeft een ontzettend hoog rendement." Ruud Vormer zal het héél graag horen.

Poll: Moet Vormer meteen een kans krijgen bij Oranje?

TAGS  I  Koeman  I  Vormer  I  Club Brugge  I  Nederland  I  Feyenoord

woensdag 28 februari 2024

dinsdag 27 februari 2024

maandag 26 februari 2024

zondag 25 februari 2024