'Koeman kan ogen niet geloven van Ruud Vormer'

'Koeman kan ogen niet geloven van Ruud Vormer'
Zaterdag 12 mei 2018 - 20:56   I  

Ruud Vormer, de kapitein van Club Brugge, zit weer in de voorselectie van Oranje. Bondscoach Ronald Koeman kwam Vormer scouten tegen Charleroi en zag hoe de Nederlander Club Brugge naar de overwinning knalde met een héérlijke vrije trap.

Volgens Jan Mulder was die vrije trap het kantelmoment in de wedstrijd. Zonder die heerlijke trap van Ruud was Club Brugge misschien wel de boot in gegaan en dan was de titel ver weggeweest voor blauw-zwart. Club mag Vormer dus bedanken.

"Met een waarlijk magistrale boog ging dat ding door de lucht. Het kunststuk bevrijdde Club en gaf de schutter de eer die hij verdient. Vormer is niet alleen de Gouden Schoen maar ook het Moment van het Jaar. Is die bal niet raak, blijft het harken en zwoegen, verzandt elke combinatie en probeer je het alleen, ga je op elkaar foeteren en sidder je vol zenuwen op de dreigende nederlaag af. Daarna zwijgend in de bus naar Brugge en dagenlang opnieuw puzzelen voor de eindstrijd in Luik", aldus Mulder in Het Laatste Nieuws.

Koeman in de tribune

Volgens Mulder was ook Koeman onder de indruk van Ruud Vormer. "Hemelvaart 2018. Vrije trap voor Brugge, vijfentwintig meter van het doel, specialist Ronald Koeman in de tribune. Vormer schiet de bal in de linkerbovenhoek, Koeman knippert even met de ogen. Wie niet?"

Poll: Verdient Vormer speelminuten bij Oranje?

TAGS  I  Club Brugge  I  Vormer  I  Koeman  I  Oranje

donderdag 30 mei 2024

woensdag 29 mei 2024

dinsdag 28 mei 2024

maandag 27 mei 2024

zondag 26 mei 2024