Is dit de échte reden waarom Preud'homme afhaakt als bondscoach?

Is dit de échte reden waarom Preud'homme afhaakt als bondscoach?
Donderdag 03 mei 2018 - 13:31   I  

Preud'homme lijkt niet te willen wachten op de Belgische voetbalbond en op het WK. Hij voelt zich tweede keus, aangezien Martinez eerst nog de kans krijgt om zich te bewijzen op het WK. Nadien is het de Spanjaard die mag kiezen of hij verder wenst te gaan als bondscoach of niet.

Toch is er nog iets dat speelt en dat is het financiële. Preud'homme zijn looneisen liggen mede door zijn palmares erg hoog. Zo vonden Bordeaux en MPH eerder geen akkoord betreffende zijn salaris. En bij de nationale ploeg zal hij zeker niet al te veel verdienen, want clubs kunnen doorgaans meer betalen dan de voetbalbond.

"Bovendien is het onzeker of de voetbalbond er op financieel vlak met Preud'homme al zou kunnen uitkomen. Onze bond kan nooit hetzelfde loon als een club betalen. Martinez verdient nog geen miljoen euro per jaar. Hij krijgt pas echt een topsalaris als hij het goed doet op het WK. Preud'homme kwam er eerder dit jaar financieel niet uit met Girondins de Bordeaux", aldus Ludo Vandewalle in Het Nieuwsblad.

Poll: Speelt het financiële een belangrijke rol?

TAGS  I  Preud'homme  I   Rode Duivels  I   Standard

donderdag 20 juni 2024

woensdag 19 juni 2024

dinsdag 18 juni 2024

maandag 17 juni 2024