Opnieuw topdoelman in Belgische competitie: "Beter dan Courtois"

Opnieuw topdoelman in Belgische competitie:
Vrijdag 13 april 2018 - 11:43   I  

Thibaut Courtois is dan misschien wel met grote voorsprong de beste doelman die de laatste jaren in de Belgische competitie speelde, toch is er momenteel opnieuw een steengoede keeper in de Jupiler Pro League te bewonderen.

Zo zijn heel wat waarnemers het erover eens dat Lovre Kalinic op dit moment de beste doelman in de Belgische competitie is. De keeper van AA Gent heeft weinig concurrentie, maar dat neemt niet weg dat hij wekelijks goed staat te keepen.

Het Laatste Nieuws ging op zoek naar de beste doelman in de Jupiler Pro League sinds 2000 en Kalinic eindigde uiteindelijk op een vierde plaats, na Thibaut Courtois, Simon Mignolet en Mathew Ryan. "Natuurlijk is hij ouder, maar hij doet mij meer en meer aan Courtois denken met zijn manier van keepen. Hij heeft met zijn lengte een ongelooflijk voordeel. Hij heeft uitstraling, hij geeft rust. Bij zijn aankomst in Gent was hij al meteen top", merkt gewezen keeper Wim De Coninck op.

"Kalinic is dé beste op flankvoorzetten. Alle keepers moeten daar tegenwoordig op inleveren, want die lichte ballen komen zo snel en zo strak. Maar op dat vlak is hij met voorsprong de beste van allemaal - beter dan Courtois en Mignolet", benadrukt De Coninck.

"Het is een keeper voor Engeland"

Toch ziet de analist ook nog een minpunt. "Zijn voetenwerk is niet superslecht. Hij is natuurlijk ook linksvoetig. Dan is het automatisch iets moeilijker om met rechts te trappen. Dat is een beetje zijn minpunt. Gericht uittrappen zoals Sels of Ryan zit er niet meer in. Maar Kalinic is op en top prof. Hij is negentig minuten geconcentreerd, hij heeft zegedrang en winnaarsmentaliteit. Hij wordt lastig als hij verliest of nog een late goal binnenkrijgt waardoor hij geen clean sheet heeft. Op het einde van het seizoen is hij weg. Het is een keeper voor Engeland", besluit De Coninck.

Poll: Is Kalinic klaar voor de overstap naar de Premier League?

TAGS  I  Kalinic  I   AA Gent  I   Courtois  I   Chelsea  I   RC Genk  I   Mignolet  I   STVV  I   Liverpool

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024