Beerschot Wilrijk heeft slecht nieuws voor fans in aanloop naar derby

Beerschot Wilrijk heeft slecht nieuws voor fans in aanloop naar derby
Woensdag 11 april 2018 - 20:40   I   door Redactie

Er komt geen groot scherm op het Kiel voor de derby tegen Antwerp zondag. Nochtans was dat er wél voor de titelwedstrijd op Cercle Brugge en toen zakten 9.000 fans van Beerschot Wilrijk af naar het stadion. Voor de uitwedstrijd tegen Antwerp wordt dat initiatief niet herhaald.

"Tegen Cercle Brugge was de interesse en de spankracht van de wedstrijd veel groter. Het aantal supporters dat er toen op het Kiel was, zou er komende zondag nooit zitten. Met alle respect voor Play-off 2, maar zondag spelen we weer een praktisch vriendschappelijke wedstrijd", zegt woordvoerder Sven Van den Abbeele in Gazet van Antwerpen.

Bovendien is er ook nog het financiële plaatje. "Als we de kosten-batenanalyse zouden maken, zouden we beseffen dat het zo'n inspanning totaal niet waard is. Je moet de kost ook niet onderschatten van zo'n evenement met groot scherm. Dat kost zowat 10.000 euro. Een grote investering die we maar heel uitzonderlijk kunnen doen. Ook omdat we zo'n avond graag gratis aanbieden.”

"Gaat nog gebeuren"

Slechts 791 fans van Beerschot Wilrijk mogen binnen opde Bosuil. Voor de overige mensen zit er niets anders op dan thuis te kijken. "Er is ook nog een derby op het Kiel een paar dagen later, dat mag je niet vergeten. En het zal de volgende jaren nog wel gebeuren.”

Poll: Jammer dat er geen groot scherm is?

TAGS  I  Beerschot-Wilrijk  I   Antwerp

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024