Mist Vincent Kompany cruciale duel tegen Liverpool?

Mist Vincent Kompany cruciale duel tegen Liverpool?
Dinsdag 10 april 2018 - 13:20   I  

Manchester City staat vanavond voor een erg moeilijke opgave, want het moet een 3-0 nederlaag uit de heenwedstrijd ophalen tegen Liverpool. De Reds beschikken momenteel over een ijzersterke voorhoede en de nul houden tegen het dodelijke trio Mané-Firminho-Salah is dan ook een loodzware opdracht.

Zeker omdat Manchester City zelf niet meer zo defensief sterk is als de voorbije maanden het geval was. Tegen Man United gaf het zelfs nog een 2-0 voorsprong uit handen en, hoewel de doelpunten mooi waren, werd er bij City toch echt niet goed verdedigd.

Kompany kind van de rekening

Vincent Kompany stond zijn mannetje de voorbije wedstrijden, maar ook hij kon de verdediging niet de gewenste stabiliteit brengen. Bovendien vormt hij samen met Otamendi niet het meest dynamische duo en tegen een Firminho, Salah of Mané werd dat vorige keer ook pijnlijk duidelijk.

Engelse kenners denken dan ook dat Kompany niet zal spelen vanavond en dat Laporte naast Otamendi in de defensie zal staan. Walker en Delph worden dan de flankverdedigers, die ook voor de offensiever impulsen moeten zorgen.

Poll: Moet Guardiola sleutelen aan zijn defensie voor vanavond?

TAGS  I  Manchester City  I   Liverpool

woensdag 12 juni 2024

dinsdag 11 juni 2024

maandag 10 juni 2024

zondag 9 juni 2024

zaterdag 8 juni 2024