Mignolet is duidelijk over situatie bij Liverpool: "Dit is wat ik ga doen"

Mignolet is duidelijk over situatie bij Liverpool:
Dinsdag 06 maart 2018 - 09:04   I  

Simon Mignolet verloor eerder dit seizoen zijn plaats onder de lat bij Liverpool. Loris Karius is momenteel eerste doelman bij de Engelse topclub, maar Mignolet weigert zich neer te leggen bij het statuut van reservedoelman. Toch beseft de Rode Duivel dat hij komende zomer mogelijk van club moet wisselen.

Roberto Martinez én Jurgen Klopp lieten zich al meermaals ontvallen dat ze tevreden zijn over de trainingsarbeid van Mignolet. "Dat is leuk om te horen, maar ik wil vooral spelen", zegt Mignolet in Het Belang van Limburg. "Waar dat zal zijn, kan ik nu nog niet zeggen. Mijn focus ligt nu bij Liverpool en daarna op het WK. Voor een doelman is 30 nog jong. Bovendien ben ik nooit zwaar geblesseerd geweest en heb ik me altijd goed verzorgd. Mijn beste jaren breken nu aan."

Mignolet laat zich ook uit over de prestaties van zijn concurrent Karius. "Hij profiteert mee van de goeie flow waarin Liverpool zit", merkt onze landgenoot op. "Sinds Nieuwjaar halen we goeie resultaten dankzij de komst van Virgil van Dijk en de uitstekende vorm van onze aanvallers."

Champions League

Vanavond kijkt Liverpool in de Champions League FC Porto in de ogen. Na een 0-5-overwinning in Portugal zijn The Reds nu al zeker van een plaats in de kwartfinales. Toch zal Mignolet niet in actie komen. Karius krijgt ook Europees de voorkeur van Klopp. Iets wat ongetwijfeld zal steken bij Mignolet. Voor de jaarwisseling was hij eerste keeper in de Premier League, maar speelde Karius de Europese wedstrijden.

Toch hoopt Mignolet dat zijn ploeg het zo ver mogelijk schopt. Hij sluit zelfs niet uit dat Liverpool voor het allerhoogste kan gaan. "Ik denk dat we de Champions League kunnen winnen", klinkt het resoluut. "We hebben dit seizoen bewezen dat we van geen enkele tegenstander schrik moeten hebben. Liverpool is altijd een echte cupploeg geweest. Het verschil is dat we nu dat extraatje hebben dat vroeger soms ontbrak."

Zelfs als hij geen seconde speelt in het kampioenenbal en Liverpool eindwinnaar wordt, zal Mignolet gelukkig zijn. “Dan hou ik in mijn achterhoofd dat ik vorig jaar mee de vierde plaats en dat Champions League-ticket heb afgedwongen. En dat ik dit seizoen beslissend was in de voorronde tegen Hoffenheim. In de heenmatch door een penalty te pakken, in de terugmatch met een cruciale save in een een-op-een­situatie. Die wedstrijden lijken al vergeten, maar ik weet goed genoeg dat ik er een aandeel in heb gehad", besluit Mignolet.

Poll: Moet Mignolet vertrekken bij Liverpool?

TAGS  I  Mignolet  I   Liverpool  I   Klopp  I   Karius  I   Rode Duivels

dinsdag 5 maart 2024

maandag 4 maart 2024

zondag 3 maart 2024

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024