‘Internazionale komt opnieuw zaakjes doen in België’

‘Internazionale komt opnieuw zaakjes doen in België’
Dinsdag 06 maart 2018 - 07:14   I  

De Italiaanse topclub Internazionale wil opnieuw zaakjes komen doen in België. De voorbije jaren haalde de blauw-zwarte club uit Milaan al verschillende Belgische jongeren naar de Serie A, maar nu wil het nog een stap verder gaan.

Gazet van Antwerpen weet dat Internazionale immers van plan is om in Antwerpen een eigen jeugdacademie op te richten. De Italiaanse topclub onderzoekt momenteel of er mogelijkheden zijn om zo’n academie op poten te zetten.

Inter Academy

Komende zomer organiseren De Nerazzurri alvast een voetbalkamp dat als opstapje moet dienen voor een heuse voetbalschool. Inter wil in het centrum van Europa een Inter Academy oprichten, een plaats waar het volgens de eigen waarden en normen jeugdspelers kan opleiden.

Het grote voordeel van zo’n Inter Academy in het buitenland is dat de Italiaanse topclub Belgische talenten zelf kan opleiden hoe het wil, maar hen tegelijkertijd in een vertrouwde omgeving kan laten opgroeien. Een win-winsituatie, zo redeneren ze bij Inter. De Italianen beschikken momenteel al over zulke scholen in Azië en Zuid-Amerika, maar nog niet in Europa.

Belgische jonkies bij Inter

De voorbije jaren maakte Inter alvast kennis met de Belgische markt. Het haalde onder meer Senna Miangue, Zinho Vanheusden en Xian Emmers naar Milaan. En nu lijken de Italianen nog grotere plannen te hebben in ons land.

Poll: Ben jij voorstander van zo'n academie?

TAGS  I  Internazionale  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   RC Genk  I   AA Gent  I   Antwerp

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024