Verheyen: "Wat als ze u 10 miljoen onder uw neus duwen?"

Verheyen:
Woensdag 28 februari 2018 - 16:53   I   door Redactie

Er komt heel wat kritiek op de transfer van Yannick Carrasco naar China. Velen begrijpen de overstap van de pas 24-jarige flankaanvaller niet. Ze stellen dat hij enkel voor het geld kiest en beter nog even in Europa was gebleven. Gert Verheyen deelt die mening toch niet helemaal. De analist neemt het op voor de Rode Duivel.

"Op korte termijn zie ik niet meteen een probleem. Hoe langer je blijft hangen, hoe groter dat probleem alleen maar kan worden. Iedereen roept allerlei dingen, maar er heeft nog nooit iemand een match uit de Chinese competitie gezien. Wij praten over iets waar we niets van afweten. We kennen het niveau niet en dan is het gevaarlijk om conclusies te trekken", zegt Verheyen tegen Het Laatste Nieuws

"Hij gaat toch niet in provinciale spelen?"

"Het is ver van huis, dat wel, en natuurlijk komt hij minder in beeld", vervolgt Verheyen. "De bondscoach zal meer moeite moeten doen om hem aan het werk te zien dan dat hij in Europa voetbalt, maar ik zie geen probleem. Hij gaat uiteindelijk toch niet in provinciale voetballen? Toen we met de nationale U19 in Marbella waren, hebben we daar de Chinese ploeg van Witsel (Tianjin Quanjian, red.) aan het werk gezien. Die trainen niet anders dan een Europese ploeg en die spelen ook niet anders."

Rode Duivels

Toch zijn er vraagtekens. Over zijn toekomst als Rode Duivel bijvoorbeeld. "Wat de nationale ploeg betreft… We hebben niet veel spelers over op die positie, maar op korte termijn zal die overstap van Carrasco geen probleem vormen. Zeggen dat hij een verkeerde beslissing maakt, is gemakkelijk als ze nog nooit tien miljoen euro voor uw neus gelegd hebben. Zeg dan maar eens neen, dat is gemakkelijk gezegd.”

Poll: Zou jij naar China verhuizen voor 10 miljoen euro per jaar?

TAGS  I  Verheyen  I   Carrasco

maandag 4 maart 2024

zondag 3 maart 2024

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024