"Carrasco voldoet niet, híj verdient een kans bij de Rode Duivels"

Dinsdag 20 februari 2018 - 10:00   I  

Moet Yannick Carrasco vrezen voor zijn basisplaats bij de Rode Duivels? Het zou best kunnen. Anthony Limbombe, die bij Club Brugge de volledige linkerflank afdweilt, klopt namelijk steeds nadrukkelijker op de deur van de nationale ploeg.

Volgens Het Nieuwsblad moet Limbombe dan ook een kans krijgen van de bondscoach. "Roberto Martinez mag nog zoveel lucht volzwammen als hij wil - en dat kan hij - zijn keuze voor een driemans­defensie en Carrasco als linksmidden overtuigt niet."

De krant schuift Limbombe dan ook naar voor als vervanger van Carrasco. "Waarom geen speler de kans geven die zo'n rol wél gewoon is? Anthony Limbombe dus, hoeksteen van de leider van de Belgische competitie dan nog. Een jongen met een actie, een voorzet, een schot én het volume en inmiddels ook de discipline om verdedigend zijn werk te doen."

"Sla zijn defensieve cijfers erop na: die zijn niet slechter dan die van Jordan Lukaku, de enige andere kandidaat-Rode Duivel die bij Lazio eveneens gekneed is als linkerflankspeler."

"Lukaku heeft al kansen gekregen, en vergooid. Limbombe niet. Op basis van zijn vorm en zijn prestaties verdient hij het. En of hij het niveau aankan? The proof of the pudding is in the eating. Dat is ook Engels. Vertaald: dat weet je pas wanneer je het hebt geprobeerd. Volgend maand dus graag, tegen Saudi-Arabië."

Poll: Verdient Limbombe een selectie voor de Rode Duivels?

TAGS  I  Limbombe  I   Club Brugge  I   Rode Duivels  I   Carrasco  I   Martinez  I   Lukaku

maandag 4 maart 2024

zondag 3 maart 2024

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024