Hazard trapt Chelsea voorbij Norwich in spannende strafschoppenreeks

Hazard trapt Chelsea voorbij Norwich in spannende strafschoppenreeks
Woensdag 17 januari 2018 - 23:45   I  

Chelsea kon vorige keer op het veld van Norwich de volgende ronde van de FA Cup niet bereiken. De Blues hadden dan ook een replay nodig. Ook deze keer had Chelsea veel problemen met een stug Norwich.

Conte gaf Batshuayi nog eens de kans om zich te bewijzen. Hazard en Courtois kregen rust en de Italiaan gooide enkele youngsters in de strijd. Veel vuurwerk leverde dat allemaal niet op. Een knal van Drinkwater verdiende wel meer.

In de tweede helft leek Batshuayi de verlosser van Chelsea te gaan worden. Op aangeven van Kenedy kon hij de 1-0 binnentikken. Dat volstond echter niet, want in de ultieme slotfase maakte Norwich nog gelijk.

Verlengingen dus, waar Hazard de meubelen mocht proberen redden. Die verlengingen werden trouwens zeer interessant door enkele strafschopgevallen. Chelsea ging enkele keren neer, maar werd telkens bestraft met geel voor een schwalbe. Daardoor mochten Pedro én Morata gaan douchen. Scoren lukte niet meer, waardoor penalty’s het dan maar moesten beslissen.

Daarin begon het uitstekend voor Chelsea. Willian scoorde de eerste en meteen daarna pakta Caballero de eerste strafschop van Norwich. Nadien vlogen de ballen er bij beide ploegen vlotjes in, maar Chelsea bleef dus de druk leggen bij Norwich. Hazard mocht de (eventuele) beslissende penalty binnentrappen en dat deed hij.

Chelsea bibberde vanavond, maar stoot toch door naar de vierde ronde van de FA Cup. Al had Conte wellicht gehad dat ze daar minder energie voor nodig hadden.

Poll: Heeft Chelsea dure energie verspild?

TAGS  I  Chelsea  I   Norwich

vrijdag 12 april 2024

donderdag 11 april 2024

woensdag 10 april 2024

dinsdag 9 april 2024