Keert ex-speler terug? “Eerlijk: ik mis Anderlecht”

Keert ex-speler terug? “Eerlijk: ik mis Anderlecht”
Vrijdag 15 december 2017 - 19:01   I  

Bram Nuytinck ruilde RSC Anderlecht afgelopen zomer in voor een avontuur in de Serie A, waar hij zijn krabbel zette bij subtopper Udinese. Hoewel de club pas dertiende staat in het klassement, is Nuytinck er een vaste waarde.

Van België naar Italië, het is ook voor Nuytinck even aanpassen. “Eerlijk: ik mis Anderlecht wel”, zegt de Nederlander in Het Nieuwsblad. “In moeilijke periodes kreeg ik het soms zwaar te verduren, maar toch zou ik de fans nog graag eens uitzwaaien in het Astridpark.”

Nutinck koos enkele maanden geleden resoluut voor een transfer, terwijl paars-wit hem best wel wilde houden. “Ja, Anderlecht bood me vorig jaar wel een nieuw contract, maar na vijf seizoenen was ik toe aan een nieuwe uitdaging en Udinese heeft me intensief gevolgd in de Europa League. Dat zij me zo graag wilden gaf de doorslag, hoewel ik hier – toegegeven – ook meer verdien.”

Sportieve keuze

“Toch was het een sportieve keuze”, benadrukt de verdediger. “De Serie A is sowieso van een hoger niveau dan de Jupiler Pro League, met clubs als AC Milan, Juventus, Inter, Roma… die vorige zomer miljoenen en miljoenen uitgaven.”

Poll: Had Anderlecht een grotere inspanning moeten doen om hem te houden?

TAGS  I  Nuytinck  I   Udinese  I   Anderlecht

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024