'Grootste talent van België' weg bij Anderlecht: "De juiste stap"

'Grootste talent van België' weg bij Anderlecht:
Vrijdag 17 november 2017 - 13:20   I  

KAA Gent plukte afgelopen zomer de piepjonge Nicolas Raskin (16) weg bij RSC Anderlecht. De middenvelder traint iedere dag mee met het eerste elftal van Gent en staat te boek als een groot talent, maar begint daarom niet te zweven.

"Ik word vaak bij de grootste talenten van het land geciteerd, maar ik heb gelukkig mijn familie die me heel goed omringt en ook de ervaren spelers staan me steeds bij met raad en daad", vertelt Raskin aan Het Nieuwsblad.

Voor zijn jonge leeftijd is Raskin opvallend matuur en nuchter. "Op mijn leeftijd mag je een beetje dromen, maar moet je vooral hard werken", aldus de middenvelder. "Dit seizoen hoop ik mijn officieel debuut te kunnen maken bij het eerste elftal en volgend seizoen hoop ik dan verdere stappen te zetten. En op een dag hoop ik in Engeland aan de slag te kunnen. Waarom niet?”

Anderlecht verlaten was niet makkelijk voor Raskin, maar toch is hij er zeker van dat hij de juiste keuze maakte. “Ik koos bewust voor AA Gent, een heel grote club in België en het speelt in het mooiste stadion van het land. Vanhaezebrouck is me komen bezoeken bij de Belgische U16 en hij liet merken dat hij echt in me geloofde."

"Ik heb me ook niet vergist want de samenwerking was echt fantastisch. Anderlecht verlaten was inderdaad een grote stap, maar wel de juiste in het belang van mijn loopbaan. Hoeveel toptrainers maken tijd vrij voor een jongen van zestien? Dat betekent toch iets.”

Poll: Gaat Raskin het maken?

TAGS  I  Raskin  I   Vanhaezebrouck  I   AA Gent  I   Anderlecht

zaterdag 15 juni 2024

vrijdag 14 juni 2024

donderdag 13 juni 2024

woensdag 12 juni 2024

dinsdag 11 juni 2024