'Vanderhaeghe troeft Vanhaezebrouck op alle vlakken af'

'Vanderhaeghe troeft Vanhaezebrouck op alle vlakken af'
Donderdag 16 november 2017 - 15:26   I  

De schoenen vullen van Hein Vanhaezebrouck is geen gemakkelijke opgave. Gelukkig voor AA Gent slaagt Yves Vanderhaeghe daar op zeer knappe wijze wel in. AA Gent lijkt vertrokken te zijn voor een knappe verderzetting van het seizoen.

Niet alleen heeft AA Gent onder Vanderhaeghe betere resultaten geboekt, ook het aantal tegendoelpunten is aanzienlijk gedaald. Zo sterk zelfs dat AA Gent nu de op één na beste verdediging heeft. Enkel Club Brugge heeft minder doelpunten geïncasseerd. Dat is toch opmerkelijk voor een club dat defensief aan het wankelen was.

Sport/Voetbalmagazine ging na hoe dat net komt en kwam met een antwoord van assistent-trainer Peter Balette op de proppen. Volgens hem bestaat er geen wondermiddel, maar heeft Vanderhaeghe met zijn eigen accenten wel goed werk geleverd.

"Het is zo dat Yves resoluut kiest voor een blok van vier verdedigers en twee man ervoor als buffer. Ik denk eerder dat we het moeten terugvoeren naar de formule never change a winning team. Dat geeft die jongens in de achterhoede vertrouwen", aldus Balette.

Daarenboven halen sommige spelers opnieuw hun niveau en dat was toch al een tijdje geleden. "Bovendien herpakte Nana Asare zich volledig, nadat zijn rugoperatie in juli leidde tot een moeilijke periode bij de competitiestart. Ook Stefan Mitrovic en Samuel Gigot zijn nu volledig fit, terwijl Dylan Bronn - in se een centrale verdediger - wat aanpassingstijd nodig had voor zijn omschakeling tot rechtsback."

Een duidelijk systeem, herwonnen vertrouwen en een gezonde dosis werkkracht, op die manier troeft Vanderhaeghe zijn leermeester momenteel op veel vlakken af. Hopelijk voor AA Gent kan de trainer die lijn blijven doortrekken.

Poll: Is Vanderhaeghe de juiste man op de juiste plaats?

TAGS  I  AA Gent  I   Vanderhaeghe  I   Anderlecht  I   Vanhaezebrouck

zondag 16 juni 2024

zaterdag 15 juni 2024

vrijdag 14 juni 2024

donderdag 13 juni 2024