Sterkhouder van AA Gent: 'Goed dat Hein weg is'

Sterkhouder van AA Gent: 'Goed dat Hein weg is'
Woensdag 15 november 2017 - 08:30   I   door Redactie

Moses Simon slaat en zalft. Enerzijds is hij erg positief over Hein Vanhaezebrouck, anderzijds is hij ook gewoon blij dat Hein weg is bij AA Gent.

"Het is nu in elk geval een groot verschil met hoe het er onder Hein aan toeging, moet ik zeggen. (schiet in een lach) Hein is een goeie coach, een van de beste die ik ken. Als je hem op het oefenveld bezig ziet, weet je: die man is topklasse. Hij wil van iedere speler een topspeler maken. Maar daarvoor moet je zoveel dingen doen en doorlopen dat niet iedere speler dat allemaal aankan", stelt Simon

"Soms moet een speler ook eens een tijd los, relaxed kunnen zijn. Voor Yves (Vanderhaeghe, de huidige coach red.) gaat het meer om wat je nu kunt en niet om wat je binnen twee jaar misschien zou moeten kunnen."

"De manier waarop we onder Hein speelden, was voor 60 procent zijn idee en voor 40 procent dat van de speler. Het eerste jaar was dat een voordeel en misschien ook nog het tweede. Met deze coach is de manier waarop je speelt 70 procent inbreng van jezelf en 30 van hem."

"Bij Hein moest je alles juist doen zoals hij het wou, anders was hij niet tevreden en daar kon niet iedereen mee om. Ik was daar intussen wel aan gewend geraakt. Maar dat gold zeker niet voor iedereen. We weten allemaal dat Hein een goeie coach is die van iedereen de beste wil maken, maar té veel kan soms een probleem zijn. Ik onthoud vooral: hij zorgde ervoor dat de wereld weet wie Moses Simon is."

Poll: Wie is de beste coach?

TAGS  I  Vanhaezebrouck  I   Simon  I   AA Gent

zondag 16 juni 2024

zaterdag 15 juni 2024

vrijdag 14 juni 2024

donderdag 13 juni 2024