Marc Degryse haalt zwaar uit naar Martinez en de Rode Duivels

Marc Degryse haalt zwaar uit naar Martinez en de Rode Duivels
Donderdag 10 november 2016 - 07:11   I   door Redactie

Marc Degryse kan geen begrip opbrengen voor het feit dat Roberto Martinez met een valse spits begon in de wedstrijd tegen Oranje. Het liep pas beter toen met Romelu Lukaku een echte spits inviel.

"Het experiment met Dries Mertens als valse 9, vond ik onbegrijpelijk", reageert Degryse in Het Laatste Nieuws. "Zeker als je weet dat we vier goede centrumspitsen hebben. Martínez zette ze stuk voor stuk op de bank. Ongepast was het. Kijk, als je beslist om Lukaku te sparen, kies je voor één van die andere drie jongens. Te meer omdat Benteke, Batshuayi én Origi snakken naar speelminuten. Je doet er ook Mertens geen plezier mee, door hem als valse spits uit te spelen."

"Door die beslissing kreeg je een interland waarin Eden Hazard en De Bruyne voor de show speelden. Een hakje hier, een tikje daar. Hazard deed niet wat hij anders doet: acties maken, versnellen, infiltreren in de zestien. Ook De Bruyne maakte duidelijk dat het om een oefenduel ging. Omdat België deze match niet au sérieux nam, kwamen we 1-0 achter tegen een zwak Nederland. De drive ontbrak bij ons - we waren niet scherp genoeg. Ook na rust stoorde het gedrag van de Belgen me. Ze gaven de indruk dat het om een verplicht nummer ging. Zoals Nederland dat vroeger deed tegen ons. Het was de omgekeerde wereld."

TAGS  I  Marc Degryse  I   Rode Duivels  I   Roberto Martinez

zaterdag 25 mei 2024

vrijdag 24 mei 2024

donderdag 23 mei 2024

woensdag 22 mei 2024

dinsdag 21 mei 2024