Geel haalt ervaren schaduwspits bij Racing Mechelen: "Uiteraard wil je voor zo'n club spelen"

Geel haalt ervaren schaduwspits bij Racing Mechelen:
Vrijdag 29 maart 2024 - 12:00   I   door Redactie

Verbroedering Geel heeft zopas haar licentie voor 2de en 3de amateur gekregen en kondigde donderdag een zesde nieuwe speler aan. Aanvaller Dries Ventôse (34) van KRC Mechelen uit 2de amateur “hoopt met Geel te promoveren”.

Dries, je hebt een grote ervaring in de nationale afdelingen?
“Inderdaad (lacht). Aangezien ik van Haacht afkomstig ben, heb ik daar mijn eerste wedstrijden gespeeld bij het lokale Stade Haacht, maar het grootste deel van mijn jeugdopleiding heb ik bij Lierse SK gehad. Ik heb er tot mijn 19de gespeeld. Daarna werd ik aan Rupel Boom uitgeleend om vervolgens via Beerschot over KSK Heist en KVK Tienen bij Racing Mechelen te belanden. Ik was topschutter bij Rupel Boom en vorig seizoen nog bij Racing Mechelen. Vijf keer mocht ik een promotie vieren. Met Tienen naar eerste nationale, met Rupel Boom en Racing Mechelen naar 2de amateur en met Beerschot naar 3de en 2de amateur. Dit seizoen ben ik bij Racing aan mijn derde en laatste seizoen bezig. Met nog vijf speeldagen voor de boeg maken we nog kans op de eindronde in 2de amateur.”

Waarom de keuze voor Verbroedering Geel?
“Ik had zin om minstens nog één jaar bij een ambitieuze club te spelen en toen kwam Verbroedering Geel op mijn pad. Ik heb vroeger als tegenstander met KSK Heist, KVK Tienen, Rupel Boom en Lierse SK al in het Geelse stadion mogen spelen. Dat is een heel mooi complex. Uiteraard wil je in zo’n omgeving spelen. Ik herinnerde mij van toen ook nog dat hun supporters hevig waren en achter het team stonden. Ook dat geeft voor een speler iets extra. Geel is gewoon een heel mooie club. Na de gesprekken met de trainer, de voorzitter en de sportief verantwoordelijke is het op zich redelijk snel gegaan. Ik voelde dat ze ambitieus waren en de ideeën van de coach spraken mij wel aan.”

Waarom koos Geel voor jou? Wat kan je de ploeg bijbrengen?
“Ik ben een aanvaller die vooral als tweede spits geposteerd wordt. Ik ben de speler die rond de andere spits beweegt. Daarbij komen mijn snelheid, mijn looplijnen en werkkracht goed van pas. Ik ben technisch aangelegd en kan ook een actie maken.

Wat wil je volgend seizoen bij Geel realiseren?
“Ik ben net zoals het bestuur ambitieus en zou graag met Geel willen promoveren. Dat is het belangrijkste doel. Het bestuur bouwt momenteel aan een ploeg die, indien het dit jaar niet mocht lukken via de eindronde, sterk genoeg is om volgend seizoen de promotie naar 2de amateur af te dwingen. Indien het dit jaar wel al lukt, wat goed is voor Geel, dan moet de ploeg van volgend jaar voldoende sterk zijn om een goed seizoen te draaien in die hogere reeks. En wie weet wat er dan nog kan gebeuren.”

Je hebt al in het Leunenstadion gespeeld, maar ken je ook sommige van jouw nieuwe teamgenoten?
“Ik weet wat de visie van de trainer is en ik heb met Racing Mechelen tegen hem gespeeld toen hij bij Cappellen aan de slag was. Sommige spelers ken ik van vroeger, maar dat is weer enkele jaren geleden. Tegen nieuwkomer Raf Hannes en Marijn Convents heb ik gespeeld. Marijn en ik hebben bij KVK Tienen ook nog samen in de ploeg gestaan. Toen hebben we ook gespeeld tegen Geel met daarin enkele ploegmaats van volgend seizoen zoals doelman Oussayd Belkouch en kapitein Jean-Michel Hoebregs. Ouss ken ik ook nog van onze periode bij Beerschot. Nu de transfer is afgerond volg ik het nieuws rond de club meer op en zo zal ik de spelers ook stelselmatig beter leren kennen.”

Hoe moeten zij jou zien?
“Ik ben een speler die altijd alles geeft en er 100% voor gaat. Ik heb al wat ervaring in het voetbal in de hogere reeksen. Dat probeer ik ook mee te nemen op het veld. Naast het terrein ben ik wel een rustig iemand, maar ik hou wel van een grapje. Ik sta positief in het leven en probeer er altijd het beste van te maken. Ik probeer op alle vlakken te genieten.”

Je kan dit seizoen ook nog in de prijzen vallen?
“Dat klopt. Met Racing Mechelen zijn we op vijf speeldagen van het einde nog in de running voor de eindronde in 2de amateur. Daar willen we zeker nog voor gaan. Voor het seizoen hadden we de ambitie uitgesproken om de top vijf te halen. Daar staan we nu net onder. Willen we de eindronde halen, dan zal een vierde plaats nodig zijn. Het gaat voor die plaats nog tussen Rupel Boom, Houtvenne en onszelf. Het kan nog. We hebben er de ploeg voor. Het zou mooi zijn als ik mijn laatste seizoen bij Racing Mechelen in schoonheid kan afsluiten vooraleer ik de focus op Verbroedering Geel leg. Ik heb drie mooie seizoenen gekend bij Racing. Ik speelde er graag en heb er heel wat vrienden gemaakt. Het voelde alsof ik er met mijn vrienden speelde. Ik ga ze wel missen, maar aan de andere kant heb ik heel veel zin om in Geel te beginnen. Ik kijk uit naar de nieuwe uitdaging.”

Wat wil je de mensen in Geel nog laten weten?
“Nu heb ik gesproken met mijn mond, maar ik hoop volgend seizoen vooral met mijn voeten te spreken en dat we er samen een heel mooi seizoen van maken. Het mooiste wat een voetballer kan meemaken bij een club is samen met de spelers, de staf en de supporters een gans seizoen beleven met mooie wedstrijden en soms ook moeilijke matchen, maar waar we samen door geraken om dan op het einde van het seizoen met iedereen een kampioenenfeest te kunnen vieren. Dat is wat we moeten nastreven. Je krijgt het niet op bestelling, maar daar wil ik mij een gans seizoen voor inzetten en het dan samen met de supporters vieren, want voor hen is dat ook het summum waar ze een gans jaar naar hebben uitgekeken.” (DJ)

Poll: Zal Ventôse succesvol zijn bij Geel?

TAGS  I  Verbroedering Geel  I  Racing Mechelen

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024