'Dit is échte reden van plotse ontslag van Glen De Boeck bij Kortrijk'

'Dit is échte reden van plotse ontslag van Glen De Boeck bij Kortrijk'
Woensdag 06 december 2023 - 20:00   I   door Redactie

Na slechts negen wedstrijden heeft KV Kortrijk de samenwerking met coach Glen De Boeck (52) beëindigd. Ondanks zijn ambitieuze start, kon De Boeck, die terugkeerde na vier jaar, het tij niet keren bij de club.

Zijn periode werd gekenmerkt door slechte resultaten en controversiële beslissingen, waaronder het afnemen van de aanvoerdersband van sterspeler Abdelkahar Kadri. De keuzes van De Boeck, zoals het aantrekken van mental coach Didier De Backer zonder goedkeuring van het bestuur en zijn opvallende zilveren jas, werden hem fataal. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Zijn interview in Humo, waar hij zonder toestemming van de club over zijn salaris en 'Propere Handen'-proces sprak, zorgde voor extra onrust. De relatie van De Boeck met de spelers verslechterde, wat leidde tot een emotionele afscheidsfase.

KV Kortrijk, dat nu een zesde coach in twee jaar tijd zoekt, heeft assistent Joseph Akpala tijdelijk aangesteld als hoofdcoach. De Boeck heeft zich onthouden van diepgaande commentaar over zijn ontslag, maar geeft aan diep teleurgesteld te zijn over het moeten verlaten van de spelersgroep.

Poll: Begrijp jij het ontslag van De Boeck?

TAGS  I  KV Kortrijk  I  Glen De Boeck

donderdag 22 februari 2024

woensdag 21 februari 2024

dinsdag 20 februari 2024

maandag 19 februari 2024

zondag 18 februari 2024