'Voetbalbond zet plots samenwerking met vertrouweling van Martinez stop'

'Voetbalbond zet plots samenwerking met vertrouweling van Martinez stop'
Vrijdag 21 januari 2022 - 17:33   I   door Redactie

Het is de Belgische voetbalbond duidelijk dat er in de zaak propere handen niet gelachen wordt. En dus werd er nu zelf tot actie overgegaan.

Het Laatste Nieuws meldt immers dat de bond de voorbije dagen Erwin Lemmens op ‘non-actief’ gezet heeft. Die is al meer dan acht jaar als zelfstandig keeperstrainer en vertrouweling van bondscoach Roberto Martinez aan de slag.

Maar daar komt nu dus een einde aan. De reden is simpel: Lemmens is één van de 56 verdachten die het parket voor het gerecht wil slepen voor witwassen en valsheid in geschrifte. Hij werkte destijds met spijtoptant Dejan Veljkovic.

Tussen 1 februari 2013 en de zomer van 2014 betaalde de bond hem via een fictieve managementovereenkomst met een vennootschap opgericht door Veljkovic. De totale som van onderhandse facturen zou zo’n 52.808 euro geweest zijn.

Geen werknemer

Ook ex-bondsvoorzitter François De Keersmaecker en ex-CEO Steven Martens moeten zich om die reden verantwoorden bij het gerecht. "In theorie is Lemmens als zelfstandige geen werknemer van de bond, maar in afwachting van de rechtszaak wil de bond niet meer met hem werken", schrijft de krant.

(Lees verder onder de afbeelding)

"Na een inval van de Bijzondere Belastinginspectie in 2015 veranderde de bondstop wél de contractconstructie, maar om de perceptie niet tegen te krijgen kozen ze voor deze oplossing", valt er ook nog te lezen.

Wat ook meespeelt is dat de Rode Duivels met de Spanjaard Inaki Bergara nog een tweede keeperstrainer in dienst hebben. Zo zit de nationale ploeg niet opeens zonder. Bergara werkte in de schaduw van Lemmens, die een goeie band heeft met zijn keepers. 

Poll: Vind je het goed dat de bond Lemmens op non-actief zet?

TAGS  I  Rode Duivels

zaterdag 5 oktober 2024

vrijdag 4 oktober 2024

donderdag 3 oktober 2024

woensdag 2 oktober 2024