'Michel Preud'homme vertrekt mogelijk alweer bij Standard'

'Michel Preud'homme vertrekt mogelijk alweer bij Standard'
Vrijdag 10 mei 2019 - 15:30   I   door Redactie

Het huidige seizoen verliep allesbehalve volgens plan voor Standard en Michel Preud'homme. De Luikse oefenmeester keerde terug naar 'zijn' Sclessin, maar moest met lede ogen aanzien hoe zijn spelers enorm wisselvallig presteren.

Hoewel Preud'homme niet alleen trainer, maar ook sportief directeur is bij Standard, is het volgens Het Nieuwsblad niet uitgesloten dat hij binnenkort mogelijk alweer vertrekt bij de club van zijn hart.

"There's something rotten in Sclessin. Er komen steeds meer onwelriekende verhalen boven", schrijft de krant. "Over de twijfels bij de spelers over clubdokter Vervier: er zijn wel véél geblesseerden. Over de moeilijke samenwerking tussen Preud'homme en Renard, al eerder weggepromoveerd van de post van TD naar hoofdscout. Over de figuur van Mogi Bayat, die aanleunt bij voorzitter Venanzi en vooral Preud'homme en dus een bepalende rol heeft in de komende transfers."

Grondige schoonmaak

"En er zullen er véél zijn, want Preud'homme wil een grondige schoonmaak houden. Om dan zíjn kleedkamer samen te stellen. Want, zo zeggen al zijn medestanders: Preud'homme moet kunnen bouwen aan zíjn ploeg, aan zíjn systeem, aan zíjn cultuur. En pas dan volgen de successen."

Al kunnen al die veranderingen over enkele maanden ook in het nadeel van Preud'homme uitdraaien, zo denkt Het Nieuwsblad"Er zijn niet veel clubs waar de ploeg en niet de coach de pineut is als het niet matcht."

Poll: Is Preud'homme de juiste trainer voor Standard?

TAGS  I  Standard

zondag 6 oktober 2024

zaterdag 5 oktober 2024

vrijdag 4 oktober 2024

donderdag 3 oktober 2024