Geel bekert verder na verdiende zege tegen Crossing Schaerbeek

Geel bekert verder na verdiende zege tegen Crossing Schaerbeek
Zaterdag 10 augustus 2024 - 21:26   I   door Redactie

ASV Geel heeft zaterdag met 2-0 gewonnen van Crossing Schaerbeek uit 2de amateur en bekert verder. Verdediger Ilias Van Roy en Amin Oilil scoorden de Geelse doelpunten.

Geel stond in de derde ronde van de Croky Cup tegenover Crossing Schaerbeek uit 2de amateur. De thuisploeg ging al snel op zoek naar de openingstreffer, maar Toon Opdekamp werd in de zestien al dan niet foutief gestopt. Ref Beerens wuifde de Geelse vraag voor een strafschop weg. Even later was Opdekamp er als de kippen bij om Brussels balverlies af te straffen, maar de Limburger zocht iets te lang naar de juiste voet om in het lege doel te trappen. Weg kans.

Paal en lat

De eerste mogelijkheid voor Crossing was meteen gevaarlijk. Casagolda schilderde een vrije trap naar de rechterhoek, maar doelman Glenn Toussaint zat er goed bij. In de rebound trapte Absisan van dichtbij op de paal waarna de bal in de handen van de Geelse doelman belandde. Daar kwamen de Zotten goed weg. De Geelse reactie werd foutief afgestopt. Alweer Opdekamp zette de tegenaanval, maar ex-Gelenaar Ella Ella zag het gevaar en tackelde de Geelse middenvelder, die op volle snelheid was langs achter. Op de tribunes en op de Geelse bank zagen ze rood, maar ref Beerens gaf slechts geel.

Beide teams schuwden de duels niet. Een echte cupmatch. Even over het half uur kreeg Ben Yagan het leer aangespeeld centraal voor doel. De creatieve middenvelder had iets moois in gedachte, maar krulde het leer naar de verkeerde kant van de kruising. Meteen nadien kreeg Schaerbeek een vrije trap net buiten de zestien na een fout van Opdekamp. Yagan achter de bal. Hij schilderde het leer over de muur. Doelman Toussaint was geklopt, maar de lat bracht redding. Aan de overzijde krulde Van Pol op aangeven van Convents de bal ook naar de verkeerde kant van kruising.

Twee keer op hoekschop

Geen wissels aan de rust. De eerste Geelse kans was meteen raak. Raf Hannes bracht een hoekschop strak voor doel en verdediger Ilias Van Roy werkte het leer hoog in doel: 1-0. Even later opnieuw Hannes met de hoekschop. Deze keer dook Van Pol op aan de tweede paal, maar doelman Tiago had geen moeite met zijn kopbal. De duels bleven op het scherpst van de snee. Even voor het uur kreeg Van Pol een elleboog van Absisan, maar ook deze keer kwamen de Brusselaars met geel weg.

Geel bleef de gevaarlijkste ploeg. Na een goede combinatie stuurde Van Pol zijn maatje Convents alleen op doelman Tiago af, maar de Brusselse goalie verhinderde de 2-0. Op de hoekschop die volgde ging het schot van Hannes net naast. Uitstel, maar geen afstel. Op de volgende hoekschop trapte invaller Amin Oilil de rebound in één tijd laag binnen: 2-0. Voor Oilil zijn eerste officiële doelpunt na zijn terugkeer na een lange revalidatie vorig seizoen.

Wezel of Schoonbeek-Beverst

Schaerbeek had tussendoor in minuut 70 ook zijn eerste kans van de tweede helft geproduceerd, maar de kopbal van Casagolda kon doelman Toussaint niet verrassen. De thuisploeg maakte er ei zo na nog 3-0 van. Maesen stuurde Oilil in het straatje. De invaller kon zelf trappen, maar zag Opdekamp in een betere positie staan, maar doelman Tiago behoedde zijn team voor erger. Zo bleef de uitslag 2-0. Geel geplaatst voor de 4de ronde van de Croky Cup. Daarin ontvangt het volgende week Wezel Sport (2de amateur) of Schoonbeek-Beverst (3de amateur). Zij spelen zondag nog. Woensdag (19.30u) oefenen de Zotten op De Leunen tegen Sporting Hasselt (eerste nationale). (DJ)
 
VERBROEDERING GEEL: Toussaint - Joosten, Van Roy, Baerts, Quintiens - Opdekamp, Hoebregs, Hannes - D'Hondt, Convents, Van Pol.
CROSSING SCHAERBEEK: Tiago - Kamneng, De Marrée, Erdogan - Ella Ella, Absisan, Mabika, Matterne - Sebaihi, Yagan, Casagolda.
VERVANGINGEN: 59' Sebaihi door Kinkela, 69' Erdogan door Matuta, 71' Convents door Oilil, 77' Van Pol en D'Hondt door Maesen en Neuts, 77' Ella Ella door Mpati, 90+1' Hannes door Van Dijck.
DOELPUNTEN: 51' Van Roy 1-0, 74' Oilil 2-0.
GELE KAARTEN: 22' Ella Ella (tackle langs achter op Opdekamp), 38' Opdekamp (tackle op Mabika), 57' Absisan (elleboog op Van Pol), 73' Kinkela (fout op Oilil), 79' Kamneng (fout op Opdekamp), 82' Maesen (fout op Mpati).
SCHEIDSRECHTER: Sören Beerens.
TOESCHOUWERS: 350.

Poll: Wie is de Geelse man van de match?

TAGS  I  Verbroedering  I  Crossing  I  Geel  I  Schaerbeek

dinsdag 10 september 2024

maandag 9 september 2024

zondag 8 september 2024

zaterdag 7 september 2024