Club Brugge heeft bijzonder triest nieuws voor de fans

Club Brugge heeft bijzonder triest nieuws voor de fans
Zondag 08 september 2024 - 11:00   I   door Redactie

Club Brugge gaat het vanaf nu anders aanpakken op de transfermarkt. Waar het de voorbije seizoenen niet vies was om met de miljoenen te smijten, gaan ze het in Brugge nu iets verstandiger aanpakken. Transfers zoals Roman Yaremchuk lijken de supporters daarom niet meer te moeten verwachten.

De Oekraïner kwam twee seizoenen geleden voor zeventien miljoen euro over van het Portugese Benfica. Een geweldig groot bedrag voor een Belgische club. Alleen slaagde Yaremchuk er niet in zijn prijs te verzilveren, waardoor Club fors verlies leed.

Het is daarom dat de landskampioen het anders gaat aanpakken. “Enkele zomers geleden pakte Club Brugge nog fel uit met inkomende transfers”, vertelt makelaar Stijn Francis aan Sporza. “Ik denk dat er nu wel lessen uit getrokken zijn. Het is niet makkelijk om door transfers te doen in een hogere prijsklasse plots ook succesvol te zijn.”

"In combinatie met de financiële voorzichtigheid, gaan clubs nu veel meer op zoek naar vrije spelers en buitenkansjes (zoals bijvoorbeeld Dennis Praet, nvdr). Dat het geld uitgeven zonder nadenken is gestopt, vind ik alvast geen slechte evolutie.”

Poll: Een verstandige keuze van Club?

TAGS  I  Club Brugge  I  Roman Yaremchuk

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024

zaterdag 14 september 2024

vrijdag 13 september 2024