Domenico Tedesco met de handen in het haar na waanzinnig nieuws bij de Rode Duivels

Domenico Tedesco met de handen in het haar na waanzinnig nieuws bij de Rode Duivels
Zondag 08 september 2024 - 13:30   I   door Redactie

Arne Engels mocht van Domenico Tedesco vrijdag debuteren in de Nations League-wedstrijd tegen Israël. De Kersvers Rode Duivel speelde uiteindelijk zo’n zestien minuten, maar echt een blijvende indruk liet hij nog niet achter. Ook maandag tegen Frankrijk zal hij dat niet kunnen.

De 21-jarige middenvelder is namelijk geschorst en mag maandag dus niet meespelen tegen Les Bleus. Toch opvallend aangezien hij tegen Israël geen enkele kaart wist te pakken. De schorsing komt dan ook voort uit de EK-kwalificatiewedstrijd van de U21 tegen Spanje.

Omdat Engels eind maart zijn derde gele kaart op een rij onder zijn neus kreeg geduwd, is hij nu geschorst tegen Frankrijk. Een ingewikkelde regel zorgt ervoor dat hij wél tegen Israël mocht spelen, maar dus niet tegen Frankrijk. Het Nieuwsblad legt uit hoe dat komt.

“Volgens het reglement mag Engels wél aantreden in een andere categorie dan de beloften, in casu de Rode Duivels, op voorwaarde dat die wedstrijd niet wordt gespeeld op een dag dat ook de beloften in actie komen, of een dag ervoor of erna. Daarom mocht Engels vrijdag dus wel debuteren tegen Israël, maar is hij maandag niet speelgerechtigd tegen Les Bleus. Dinsdag spelen de beloften immers in hun EK-voorronde tegen Kazachstan."

Poll: Wat vond jij van het debuut van Engels?

TAGS  I  Arne Engels  I  Rode Duivels  I  Domenico Tedesco

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024

zaterdag 14 september 2024

vrijdag 13 september 2024