Ronald Koeman is onverbiddelijk: Joshua Zirkzee krijgt opdoffer te verwerken bij Oranje

Ronald Koeman is onverbiddelijk: Joshua Zirkzee krijgt opdoffer te verwerken bij Oranje
Zondag 08 september 2024 - 18:00   I   door Redactie

Ex-Anderlecht-spits Joshua Zirkzee mocht van Oranje-bondscoach Ronald Koeman zaterdag zijn basisdebuut maken voor de nationale ploeg van Nederland. De aanvaller van Manchester United bedankte met een doelpunt en een assist. Nederland won met 5-2 van Bosnië en Herzegovina.

Ondanks zijn uitstekende prestatie zal hij dinsdag tegen Duitsland opnieuw een plek op de bank moeten reserveren. Dat vertelde Koeman aan de NOS in aanloop naar de wedstrijd. Ajax-spits Brian Brobbey zal de voorkeur krijgen. Koeman legt uit waarom.

“Ik wil ze beiden zien. Brobbey speelt tegen Duitsland”, gooit hij twee dagen voor de bewuste Nations League-wedstrijd zijn kaarten al op tafel. Zirkzee zal dus tevreden moeten zijn met hoogstens een invalbeurt, of mag Wout Weghorst rekenen op speeltijd?

"Dat zou je kunnen zeggen, maar Wout heeft ook bewezen dat hij vanaf het begin kan spelen”, vertelt hij. Een basisplaats komt echter te vroeg, legt Koeman tot slot uit: “Omdat hij, buiten twee invalbeurten van acht minuten, een heel onregelmatige voorbereiding heeft gehad. En nogmaals, ik wil de andere twee zien."

Poll: Zie jij Zirkzee als toekomstig eerste spits van Nederland?

TAGS  I  Oranje  I  Joshua Zirkzee  I  Ronald Koeman  I  Anderlecht

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024

zaterdag 14 september 2024

vrijdag 13 september 2024