'Einde verhaal Matthijs de Ligt bij Oranje: Erg verrassende vervanger is al bepaald'

'Einde verhaal Matthijs de Ligt bij Oranje: Erg verrassende vervanger is al bepaald'
Maandag 09 september 2024 - 17:00   I   door Redactie

Rafael van der Vaart zou een opvallende positiewisseling doen bij Oranje. De ex-international is van mening dat Jerdy Schouten het prima zou doen als centrale verdediger. Mocht Frenkie de Jong binnenkort terugkeren, zou de middenvelder van PSV een plaatsje naar achter opschuiven.

"Ik denk dat je Schouten een linie naar achteren moet gaan zetten", doet Van der Vaart de suggestie aan tafel bij NOS Studio Voetbal. "Hij speelt eigenlijk nooit terug, echt fantastisch", gaat hij verder. "Als hij dat van achteruit gaat doen… Hij is ook snel en sterk en heeft er bij PSV al vaak gespeeld."

Schouten zou op die manier zomaar de plaats van enkele vaste figuren kunnen overnemen. "Ik vind dat de De Ligt er ook niet heel goed uitzag tegen Bosnië en De Vrij wordt ook een paar jaar ouder", zegt de analist. Ook Theo Janssen ziet Schouten als centrale verdediger wel zitten.

"Gravenberch moet op het middenveld, daarnaast Frenkie en dan nog Reijnders op dit moment", ziet hij dat er geen plaats is voor Schouten op het middenveld. "Laat ik dan meegaan in Schouten achterin neerzetten, dat vind ik wel een goede", deelt hij de mening van Van der Vaart tot slot.

Poll: Vind jij dat De Ligt eruit moet?

TAGS  I  Oranje  I  Matthijs de Ligt  I  v24

dinsdag 17 september 2024

maandag 16 september 2024

zondag 15 september 2024

zaterdag 14 september 2024